Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIOZNA SMRT

VIDEO Procurila snimka povorke vozila: Na -30, u gluho doba noći, odvezli tijelo Navaljnog iz zatvora?

Noćni konvoj
Screenshot/Twitter
Autori: Hina, Večernji.hr
19.02.2024.
u 13:14

Smrću Navaljnog, bivšeg odvjetnika, razjedinjena ruska oporba ostala je bez svojeg najkarizmatičnijeg i najhrabrijeg vođe, dok se predsjednik Vladimir Putin priprema za izbore koji bi ga mogli zadržati na vlasti najmanje do 2030.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka noćne povorke vozila, za koja strani mediji pišu da su odvezla tijelo ruskog opozicijskog vođe Alekseja Navaljnog iz zatvora na Arktiku. U isto vrijeme obitelji je već treći dan zaredom uskraćen pristup tijelu, piše Daily Mail.

Zatvorski kombi viđen je na autocesti u pratnji dvaju policijskih automobila i jednog vozila bez oznaka, za što je, piše Daily Mail, moguće da je bila pratnja sigurnosne službe FSB-a. Konvoj je, inače, krenuo upravo iz zatvora u kojem je Navaljni bio zatvoren na temperaturi od -30 stupnjeva Celzijevih na dan smrti.

Da podsjetimo, Navaljni, 47-godišnji bivši odvjetnik, pao je u nesvijest i umro u petak nakon šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk u Harpu, oko 1900 km sjeveroistočno od Moskve, gdje je služio tridesetogodišnju zatvorsku kaznu, priopćeno je iz zatvorske službe.

Navaljnijevoj majci Ljudmili rečeno je u subotu u zatvoru da je umro od "sindroma iznenadne smrti", nedefiniranog izraza za razne smrtonosne srčane bolesti, izjavili su iz Navaljnijeva tima. Navaljnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš rekla je da je njegovoj 69-godišnjoj majci i odvjetnicima rečeno da je službena provjera uzroka smrti produžena i da se ne zna koliko će trajati. Uzrok smrti je neutvrđen, rekla je Jarmiš, dodajući da ruske vlasti lažu i odugovlače.

VEZANI ČLANCI:

Njegovoj majci i odvjetnicima u ponedjeljak nije bilo dopušteno ući u mrtvačnicu u tom arktičkom gradu u blizini zatvorske kolonije, gdje se, tvrde vlasti, Navaljni srušio i na mjestu umro, rekla je glasnogovornica. "Na pitanje nalazi li se unutra Aleksejevo tijelo, osoblje mrtvačnice nije dalo odgovor", tvrdi Jarmiš.

Inače, Julija Navaljna, udovica ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog, optužuje ruske vlasti da skrivaju Navaljnijevo tijelo i čekaju da tragovi nervnog otrova novičoka nestanu iz njegovog tijela. Saveznici Navaljnog znaju zašto je njen suprug ubijen i uskoro će otkriti detalje, uključujući imena osoba uključenih u njegovo ubojstvo, rekla je.

Smrću Navaljnog, bivšeg odvjetnika, razjedinjena ruska oporba ostala je bez svojeg najkarizmatičnijeg i najhrabrijeg vođe dok se predsjednik Vladimir Putin priprema za izbore koji bi ga mogli zadržati na vlasti najmanje do 2030.

VIDEO Preminuo Aleksej Navaljni, veliki kritičar ruskog predsjednika Putina

Komentara 2

IP
info_punkt
23:39 19.02.2024.

tako prolaze kolaboratori

Avatar Sidewinder
Sidewinder
14:45 19.02.2024.

Putin podla kukavica za svaki slučaj pobio i pozatvarao sve konkurente pa se sprema na "izbore".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije