Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE U TAJNOSTI

I dalje nepoznat uzrok smrti Navaljnog, majci zabranjen ulaz u mrtvačnicu: 'Ruske vlasti lažu i odugovlače'

Aleksej Navaljni
Foto: REUTERS
1/3
19.02.2024.
u 10:20

Ruski istražitelji još nisu utvrdili uzrok smrti Alekseja Navaljnog niti je jasno koliko će vremena trebati da se donesu službeni zaključci, rečeno je prema Navaljnijevoj glasnogovornici u ponedjeljak njegovoj majci.

Navaljni, 47-godišnji bivši odvjetnik, pao je u nesvijest i umro u petak nakon šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk u Harpu, oko 1900 km sjeveroistočno od Moskve, gdje je služio tridesetogodišnju zatvorsku kaznu, priopćeno je iz zatvorske službe. Navaljnijevoj majci Ljudmili rečeno je u subotu u zatvoru da je umro od "sindroma iznenadne smrti", nedefiniranog izraza za razne smrtonosne srčane bolesti, izjavili su iz Navaljnijeva tima.

Navaljnijeva glasnogovornica Kira Jarmiš rekla je da je njegovoj 69-godišnjoj majci i odvjetnicima rečeno da je službena provjera uzroka smrti produžena i da se ne zna koliko će trajati. Uzrok smrti je 'neutvrđen', rekla je Jarmiš, dodajući da ruske vlasti lažu i odugovlače.

Njegovoj majci i odvjetnicima u ponedjeljak nije bilo dopušteno ući u mrtvačnicu u tom arktičkom gradu u blizini zatvorske kolonije, gdje se, tvrde vlasti, Navaljni srušio i na mjestu umro, rekla je glasnogovornica. "Na pitanje nalazi li se unutra Aleksejevo tijelo, osoblje mrtvačnice nije dalo odgovor", tvrdi Jarmiš.

GALERIJA: Navaljni je po tijelu imao modrice, patolozima zabranjena autopsija: Otkriveno gdje mu je tijelo

Aleksej Navaljni
1/5

Smrću Navaljnog, bivšeg odvjetnika, razjedinjena ruska oporba ostala je bez svojeg najkarizmatičnijeg i najhrabrijeg vođe dok se predsjednik Vladimir Putin priprema za izbore koji bi ga mogli zadržati na vlasti najmanje do 2030.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar tarana
tarana
11:08 19.02.2024.

Tko ne bi poželio živjeti u državi u kojoj se vlast mrtvih boji!?

PM
Pionir_Mali
11:08 19.02.2024.

Da nije uzrok cijepivo protiv Covida.😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije