Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLA SE ZATVARA

VIDEO Ušli smo u školu u Vrpolju: 'Sva sreća što tada nije bilo učenika na nastavi'

Nakon potresa urušen dio stropa u školi u Vrpolju
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/11
08.06.2021.
u 12:00

Oštećenu školu obišli su gradonačelnik Šibenika Željko Burić i Darko Dukić iz Stožera

Jutros u 5 i 59 sati dogodio se jak potres magnitude 4.7 trinaest kilometara jugoistočno od Šibenika. U Vrpolju je potres prouzročio štetu na osnovnoj školi. Srušio se strop, a nešto žbuke palo je po klupama. Velikih oštećenja nema, a škola je prema prvim procjenama upotrebljiva. Ipak, bit će zatvorena do kraja školske godine. 

Zamjenik ravnatelja Stipe Komadina pojasnio je što se sve oštetilo i u kakvom je stanju škola. 

– Nema panike, mi smo već prije nekoliko mjeseci prošli kako postupati u slučaju potresa s djecom – kazao je. 

– Sva sreća što tada nije bilo učenika na nastavi – kazao je Komadina te pojasnio da je jedan komad žbuke sa stropa pao na klupu. Duž cijele zgrade vidljivo je oštećenje na spoju stropa i zida. Također, pukotine su vidljive i na fasadi zgrade i oko školske dvorane.

– Dosta je to zdrmalo. Cijeli plafon na prvom katu stare škole je oštećen – naveo je Komadina. 

Oštećenu školu obišli su gradonačelnik Šibenika Željko Burić i Darko Dukić iz Stožera. Burić je naveo kako je odlučeno da se nastava u ovoj školi više neće održavati do kraja školske godine. Ona će biti premještena online ili će učenici ići u drugu obližnju školu. 

– Škola će biti zatvorena. S obzirom na to da se radi o objektu starom 80 godina, koji ionako treba obnovu, i s obzirom na procjenu seizmologa da je moguće očekivati nove potrese, donijeli smo odluku – kazao je. 

Prema prvoj procjeni statičara, sama konstrukcija škole nije ugrožena. Ipak, detaljne analize još će se provesti. 

Darko Dukić iz Stožera naveo je kako je županijski centar primio oko 60 dojava nakon potresa.

– Većinom su to bile dojave ljudi koji su bili uplašeni – kazao je te naveo kako je, osim škole u Vrpolju, oštećena jedna učinioca u Ekonomskoj školi u Šibeniku. Tamo su, naime, napuknuti zidovi. Dukić je naveo kako je i jedna osoba ozlijeđena, ali ne direktno od posljedica potresa. 

– Od straha je ženska osoba ozlijedila ruku, medicinski je zbrinuta. Kad se dogodio potres, tuširala se i pala – pojasnio je. 

Osim oštećenja u školi, jedan je automobil oštećen nakon što je na cesti naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja.

– Lagano sam vozio, bilo je maglovito i vlažno kad se pola metra od auta skotrljala stijena, nisam mogao doći k sebi – rekao nam je kratko vlasnik vozila.

08.06.2021., Vrpolje - Automobil naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

VIDEO: Pogledajte trenutak potresa zabilježen kamerom u Brodarici nadomak Šibenika

Komentara 6

KU
kuramela
12:50 08.06.2021.

Ništa posebno,palo malo žbuke,a galama velika.

CR
credo
10:42 08.06.2021.

Što bi s tom skolom bilo na 5,5 recimo?

Avatar Svračak
Svračak
21:21 08.06.2021.

Da su učenici bili u razredu možda ne bi bilo potresa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije