Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krijumčari droge

VIDEO Uhićeni u Zagrebu: Pogledajte gdje su u zrakoplovu sakrili kokain

Kokain u avionu
Foto: MUP
1/7
01.11.2018.
u 09:53

Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici pretražili su zrakoplov, te u repu prtljažnog prostora, pronašli paket s više od kilogram kokaina visoke kakvoće, točnije 1,190 g kokaina

MUP je objavio jutros objavio dva video vezano za kriminalističko istraživanje Nexus, u sklopu kojeg su u utorak u Međunarodnoj zračnoj luci "Franjo Tuđman" u Zagrebu uhićeni 56-godišnji državljanin Sjedinjenih Američkih Država i 55-godišnji Nigerijac. 

Na jednoj od snimki može se vidjeti unutrašnjost aviona gdje je kokain bio sakriven.

Pogledajte video iz zrakoplova:

Oni su u Zračnu luku Zagreb pristigli zrakoplovom u vlasništvu 56-godišnjeg Amerikanca, koji je ujedno i upravljao zrakoplovom, dok mu je 55-godišnji Nigerijac bio kopilot.

Temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici pretražili su zrakoplov, te u repu prtljažnog prostora, pronašli paket s više od kilogram kokaina visoke kakvoće, točnije 1,190 g kokaina

Sumnja se da su spomenutu dvojica muškaraca organizatori povezali u zločinačko udruženje, kako bi po njihovim uputama, kokain koji su nabavili na području Afrike, iz afričke države Mali dopremili u Zagreb, a gdje je trebao biti zamijenjen za veću količina vatrenog oružja i streljiva.  

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv dvojice muškaraca podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja u svezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama. 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
10:12 01.11.2018.

Killogram bjelice je taman za jedan ludi provod u Zagrebu, po sistemu častim, ženske itd. itd. Odnosno to nije bogzna što za kupit oružje i municiju, sjetimo se da su hrv. kadrovi time dilali na viljuškare (600 kg! - imatee u tražilicama) kad se (i) na taj način naoružavalo. Jasno, sad odvjetnik ih treba instruirati da su došli prodati drogu srpskom državljanu Tomu Fordu - znači, bila samo u tranzitu - i sve će im biti oprošteno, pali avion i nazad u Afriku.

KO
koraba
11:21 01.11.2018.

Umjesto da policija pusti taj kg i prati budale za sljedeću veću pošiljku,Ovako su uhvatili dve mule koji nose testnu drogu i s time se hvale.

MA
maltez
10:14 01.11.2018.

A jesu ga maštovito sakrili. Ovi naši umjesto da ih puste da unesu kokain i da ih prate i tako otkriju cijelu mrežu dilera droge i švercera oružjem , oni pohrlili da se hvale u medijima !? A možda nisuu smjeli , da istraga ne bi otišla "previsoko" u vrhove vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije