Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruska agresija

VIDEO Pogledajte 80 dana rata u Ukrajini: Kako su Rusi napredovali i kakva je sada situacija

karta
Foto: Critical Threats/Twitter
1/7
19.05.2022.
u 09:46

Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnovije podatke vezane uz rat u Ukrajini. Navode da je Rusija otpustila nekoliko viših zapovjednika zbog njihova lošeg učinka u ratu u Ukrajini.

Danas je 85. dan rata u Ukrajini. Rusi su jučer objavili da se predalo gotovo 1000 ukrajinskih vojnika koji su bili zarobljeni u čeličani Azovstal u Mariupolju. Svi oni evakuirani su iz čeličane i prevezeni na područje pod ruskom kontrolom. U čeličani je navodno ostalo još tisuću vojnika. S druge strane, Švedska i Finska i službeno su predale zahtjev za pridruživanje NATO-u, no Turska je odmah objavila kako ga neće podržati. 

Projekt Critical Threats, koji je povezan s think tankom American Enterprise Institute, objavio je na Twitteru animaciju 80 dana rata u Ukrajini. Prikazuje ruski napad u Ukrajinu, napredovanje, kao i povlačenje te trenutačnu situaciju na ratištu.

Britansko Ministarstvo obrane objavilo je najnovije podatke vezane uz rat u Ukrajini. Navode da je Rusija otpustila nekoliko viših zapovjednika zbog njihova lošeg učinka u ratu u Ukrajini. Britanci su objavili da je general-pukovnik Serhij Kisel suspendiran zbog "neuspjeha da zauzme Harkiv", a viceadmiral Igor Osipov "vjerojatno" je suspendiran zbog potonuća ruske krstarice Moskve u travnju. Čelnik ruskih Oružanih snaga Valerij Gerasimov i dalje je na svojoj poziciji, ali nije poznato ima li i dalje povjerenje ruskog predsjednika, piše britansko Ministarstvo obrane.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

Video: Iscurila još jedna snimka neobičnog ponašanja Putina: Je li mu se zdravlje pogoršalo?

 

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar @proma-trač
@proma-trač
12:23 19.05.2022.

Ukrajina je do sada dobila Euroviziju i propagandni rat, i jedno i drugo pod jako sumnjivim okolnostima. Ljudi budite realni, Ukrajina jednostavno ne može dobiti ovaj rat. Najveći uspjeh Ukrajine (u biti Amerike) bi mogao biti ako uspiju proširiti sukob na Europu, a to pod svaku cijenu treba spriječiti.

AT
ATG
15:01 19.05.2022.

Izgleda da Rusi svaki dan, u cik zore sve " najnovije podatke vezane uz rat u Ukrajini" prvo javi Britanskom ministarstvu obrane i Borisu Johnsonu.

RI
RiriRijeka
12:15 19.05.2022.

Rusija je uspjela jedino ugurati Svedsku i Finsku u Nato, jedino to su uspjeli. Zasto brisete komentare? U cemu se kose sa pravilima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije