Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Oplovili smo konstrukciju Pelješkog mosta: Pogledajte kako napreduju radovi

Napreduju i radovi na pristupnim cestama gdje izvođači trenutno rade na iskopima trase i tunela
20. listopada 2020. u 14:51 39 komentara 40101 prikaza
Gradnja Pelješkog mosta
Foto: Slavica Vuković
Pogledajte galeriju 1/4

Radovi na Pelješkom mostu napreduju prema planu unatoč krizi prouzrokovanom pandemijom koronavirusa, a danas će ih obići i Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno sa saborskim zastupnikom, Brankom Bačićem, dubrovačko-neretvanskim županom, Nikolom Dobroslavićem te predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta, Josipom Škorićem.

STRATEŠKI PROJEKT Radovi na Pelješkom mostu napreduju punom parom: Na terenu je 725 radnika, evo dokle su stigli

Trenutno se na gradilištu mosta nalazi više od 690 radnika, a u tvorničkim pogonima u Kini nastavljena je proizvodnja segmenata čelične konstrukcije. Napreduju i radovi na pristupnim cestama gdje izvođači trenutno rade na iskopima trase i tunela. 

>> FOTO Radovi na Pelješkom mostu napreduju punom parom

Gradnja Pelješkog mosta
1 / 22
20.10.2020., Komarna - Radovi na Peljeskom mostu napreduju punom parom Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Oko dijelova Pelješkog mosta, koji se već naziru, danas je oplovio i Večernji list, a novinarka Slavica Vuković obišla je gradilište.  

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić osvrnuo se na utjecaj pandemije na gradnju mosta te rekao: "Kriza je utjecala na izgradnju mosta, ali zajedno s izvođačima radova pokušavamo taj utjecaj krize svesti na što je manju moguću mjeru".  

"Kontinuirano vodimo brigu u ovom projektu da preveniramo sve moguće buduće utjecaje koronakrize na realizaciju projekta", dodao je i kao primjer naveo pravovremeno naručivanje robe potrebne za izvođenje radova i završetak projekta. 

VIDEO Josip Škorić o gradnji Pelješkog mosta (Snimila Slavica Vuković) 

Ističe i kako su vrlo zadovoljno izgradnjom pristupnih cesta. "Napreduje točno po planu, usudio bi se reći čak i malo brže. Sve ide onako kako smo zacrtali i ono što smo postavili kao izazov je taj rok koji je postavljen za rujan 2022. svesti prije turističke sezone, dakle negdje u 6. ili 7. mjesecu", navodi i zaključuje: "Ako ne bude promjena, koristit ćemo se mostom krajem iduće godine". 

Željeznička pruga s lokomotivom projekt skuplji od Pelješkog mosta Za brzu prugu od Čakovca do Zagreba 400 milijuna eura, hoće li Slovenci komplicirati?

Radove na mostu i ministar Butković danas je obišao brodom, a nakon obilaska, započet će radni sastavak s predstavnicima izvođača u prostorima Hrvatskih cesta. 

VIDEO Ministar Butković o gradnji Pelješkog mosta, snimila: Slavica Vuković

- Zaista je danas lijepo biti ovdje - kazao je ministar Oleg Butković nakon kratkog obilaska Pelješkog mosta navodeći kako je impresivno kako napreduje Pelješki most. 

- Radi se na okrupnjavanju čelične konstrukcije i na betoniranju središnjeg pogona. To ide jako dobro usprkos koronavirusu i određenim problemima koji su sada iza nas. Ovaj projekt ide svojem kraju - naveo je Butković nadometnuvši kako izgradnja mosta ide "uspješnom dinamikom". 

Očekuje da će se izgradnja mosta završiti u predviđenom roku. 

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
 • ddh:

  Sad su negativci i pljuvaci postali i gradjevinski strucnjaci, pa pljuju po Kinezima o mostu. Svasta si budale mogu umisliti.

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Dragi Kinezi,prijatelji naši, samo nastavite izgarati na poslu . Završite taj most što prije ! Jug treba spojiti s maticom.

 • Deleted user:

  Komšić na aparatima.