Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEŠKA

VIDEO Objavljena snimka iz zraka: Pogledajte razmjere štete koju je napravio tornado

Aerial view shows damaged buildings after a tornado ripped through Shengtian village in Shengze town of Suzhou
Foto: CHINA DAILY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
25.06.2021.
u 14:08

Video je snimljen dronom iznad sela Moravska Nova Ves i Hrušky

Nova snimka iz zraka koja je snimljena iznad dva najviše pogođena sela u Južnoj Moravskoj najbolje pokazuje razmjere štete koju je iza sebe ostavio snažni tornado koji je jučer pogodio Češku. 

Video je snimljen dronom iznad sela Moravska Nova Ves i Hrušky, a objavila ga je Češka televizija na društvenim mrežama.

Podsjetimo, ranije su iz češkog Hidrometeorološkog zavoda izvijestili kako je tornado koji je uništio sela u južnoj Češkoj bio snage F3, ali se još uvijek ne može isključiti da se radilo o višem intenzitetu. Prema ljestvici snage tornada od F0 do F5, ovaj je bio u skupini ''velikih šteta'', kada se ruše zidovi i krovovi, prevrću vlakovi, a većina drveća koja mu se nađe na putu bude iščupana.

U Češkoj se godišnje zabilježi jedan do pet tornada, ali ove jačine nije zabilježen ni jedan u modernoj češkoj povijesti. 


Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Svrab
Svrab
14:13 25.06.2021.

Bože pomozi svim ljudima koji su nastradali u ovom strašnom nevremenu.

WW
walter wolf
14:38 25.06.2021.

Welcome klimatske promjene. Bacajmo plastične boce, ložimo ugalj, mijenjajmo tokove rijeka, uništavajmo prirodu.... .....

TM
trade_mark
16:49 25.06.2021.

srećom nemaju hrvatsku vladu pa neće čekati godinu i pol dana da krene obnova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije