Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆEN ZBOG NAPADA NA KOSOVU

VIDEO Objavljene snimke vile Milana Radojčića: 'On je regionalni Pablo Escobar, a ne borac za slobodu'

screenshot/Facebook
29.09.2023.
u 18:55

Snimke je na svom Facebook profilu objavio ministar kosovske policije te je napisao da Radojčić i njegovi suradnici, pod maskom branitelja građana, postaju milijunaši na štetu zakona, države i drugih građana.

Od jutros traje pretres imovine Milana Radojčića, bivšeg potpredsjednika Srpske liste. Naime, Radojčić je organizirao akciju u selu Banjska na sjeveru Kosova prilikom čega je stradalo četvero ljudi. Ministar kosovske policije, koja radi pretres, Dželjaj Svećlja, na svom je Facebook profilu objavio snimku unutrašnjosti Radojčićeve vile na obali jezera Gazivode na Kosovu te je Radojčića nazvao regionalnim Pablom Escobarom, piše Nova.rs.

- Teroristički napad sa kojim se suočila kosovska policija u selu Banjska, bit će detaljno i do kraja istražen. Кosovska policija je u skladu sa sudskim nalogom, danas izvršila raciju stana Milana Radojčića, njegove vile na Ujmanskom jezeru. Čak i po slikama koje se mogu vidjeti, očigledno je da ovo nije nikakav 'borac za slobodu', već je Pablo Escobar regije - napisao je Svećlja uz snimku. Dodao je da Radojčić i njegovi suradnici, pod maskom branitelja građana, postaju milijunaši na štetu zakona, države i drugih građana.

VIDEO Kosovska policija pretražuje posjede čovjeka koji je umiješan u pucnjavu u samostanu

- Stoga je neophodno istražiti mjesto zločina svih ovih godina na sjeveru zemlje uz svu imovinu terorističke grupe - zaključio je ministar. Skupina naoružanih mjesnih Srba postavila je u nedjelju rano ujutro cestovnu barikadu pokraj sela Banjska i zatim ubila kosovskog policajca iz skupine koja je došla na intervenciju. U nastavku sukoba ubijena su trojica srpskih napadača koji su se u međuvremenu zabarikadirali u pravoslavnom manastiru. Milan Radojčić priznao je odgovornost za napad. 

Iako je sukob počeo postavljanjem srpskih barikada, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić za nasilje je okrivio KFOR i kosovskog premijera Albina Kurtija. Barikade je trebao ukloniti KFOR jer su oni zaduženi za slobodu kretanja, a ne kosovska policija, i zato je došlo do sukoba, ocijenio je Vučić. Ujedno je odbacio odgovornost službenog Beograda za samoorganiziranje Srba, istaknuvši da su se "pobunili jer više ne žele trpjeti Kurtijev teror".  Kosovski premijer Albin Kurti i ministar unutrašnjih poslova Xhelal Svecla za napad optužuju "kriminalce pod srpskim sponzorstvom".

Kiša poplavila New York, grad paraliziran: 'Vrijeme je opasno po život'

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 11

PA
Pahor
20:03 29.09.2023.

Super je sto su albanci to rijesili, efikasno i brutalno. Sada ce tri puta razmisliti prije slijedece barikade.

DU
Deleted user
19:07 29.09.2023.

"Iako je sukob počeo postavljanjen srpskih barikada..." Time je svako daljnje pojašnjenje suvišno.Taj Milebar je produžena ruka Vučića i velikosrpskog šovinizma na Kosovu ovog puta,i tu samo oštre mjere prema parizeru Vučiću i službenom BG mogu stvariti vratiti u normalu.

ML
My life
23:45 29.09.2023.

Ništa se ne radi bez Vučićevog naloga,mafija te postavila ona će te i maknuti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije