Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi sukobi

VIDEO Snimljeni napadači iz samostana: Kosovski ministar objavio snimku iz zraka

Autori: Vecernji.hr, Hina
26.09.2023.
u 15:10

Xhelal Sveçla objavio je video manastira iz zraka u kojem su se sakrivali srpski pobunjenici i optužio sprske vlasti da stoje iza napada

"Ovaj na slikama ispod je Milan Radojčić, potpredsjednik Srpske liste, kao i dio Crne liste SAD i Ujedinjenog Kraljevstva. Glavni kriminalac Radojčić bio je vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policijski službenik Afrim Bunjaku. Ovo je još jedno svjedočanstvo o njegovoj terorističkoj aktivnosti protiv Republike Kosovo. Potpredsjednik Lista Srba je vođa terorističkog napada i terorističke grupe", napisao je na Facebooku kosovski ministar vanjskih poslova Xhelal Sveçla.

Objavio je video manastira iz zraka u kojem su se sakrivali srpski pobunjenici i optužio sprske vlasti da stoje iza napada. "Mapa terorističkog napada svakim danom sve jasnija: Aleksandar Vučić preko Srpske liste, a ovi preko svog potpredsednika Radojčića, preduzeli su terorističke akcije protiv pravnog i ustavnog poretka Republike Kosovo pokušavajući destabilizirati našu Republiku. Dakle LS svoje sudjelovanje na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspjeli", dodao je. 

Smrt kosovskog policajca ubijenog u nedjelju iz zasjede, koju je pratila razmjena vatre između teško naoružanih osoba skrivenih u samostanu, predstavlja jedan od najozbiljnijih incidenata koji se dogodio posljednjih godina na sjeveru toga područja, a u pozadini mu je blokada pregovora između Beograda i Prištine.

VEZANI ČLANCI:

Dan prije Sveçla je rekao kako je u blizini manastira pronađen je i plan napada. Kosovo je u ponedjeljak zatražilo od Srbije da mu izruči srpske napadače koji su pobjegli nakon sukoba s kosovskim policajcima na sjeveru Kosova u kojem su poginula trojica napadača i kosovski policajac.

Napadači su upali u selo Banjsku u nedjelju sukobivši se s policijom i zabarikadiravši se u srpskom manastiru. Policija je preuzela nadzor nad manastirom u nedjelju, nakon što su poginula trojica napadača i jedan policajac.

VIDEO Nastavljeno suđenje Zavadlavu

 

Ključne riječi

Komentara 43

PE
Pentagon
15:44 26.09.2023.

Goloruka nejač!

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
15:16 26.09.2023.

Teroristi bili... Teroristi ostali.

CR
Croatiadobola
15:48 26.09.2023.

Scenarij je sličan kao i 90tih jer način dejstvovanja srpskih službi se nije promijenio od 90tih. Kako je moguće da je srpskim tajnim službama promaklo formiranje i naoružavanje skupine sunarodnjaka na Kosovu.....to je potpora terorizmu a ne svome narodu. Vrijemee je da Zapad blokirati vučićev režim zajedno sa ekspoziturom u Banja Luci. Sve je jasno, ajme probati dobiti na Kosovu rsk kad nismo.mogli 90tih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije