Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OBAVLJA PRETRES

Milan Radojčić preuzeo odgovornost za napade na Kosovu: 'Nismo teroristi, borimo se za slobodu'

Svi prilazi selu Banjska, u kojem je u nedjelju došlo do oružanog sukoba grupe Srba sa kosovskom policijom, i dalje su blokirani
Foto: M. M./ATAimages/PIXSELL
1/4
29.09.2023.
u 16:30

U priopćenju koje je Radojčić uputio javnosti ovog petka navodi se kako je napad bio organiziran kako bi se ohrabrilo srpsko stanovništvo da ''uzvrati na teror koji se nad njima provodi''

Srpski poduzetnik i potpredsjednik Srpske liste Milan Radojčić potvrdio je odgovornost za napade u selu Banjska na sjeveru Kosova koji su se dogodili prošloga tjedna. U priopćenju koje je Radojčić uputio javnosti ovog petka navodi se kako je napad bio organiziran kako bi se ohrabrilo srpsko stanovništvo da ''uzvrati na teror koji se nad njima provodi''.

- Srpski narod se proganja kako bi se Kosovo i Metohija očistili od Srba. Zato smo bili prisiljeni pružiti podršku srpskom narodu. Želimo skrenuti pozornost međunarodnoj zajednici da Srbi više neće trpjeti teror - napisao je, a prenose srpski mediji. Pritom je dodao kako je ubijeni kosovski policajac stradao ''slučajno'' od eksplozivne naprave koja nije njemu bila namijenjena. 

POVEZANI ČLANCI:

- Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj s obje strane u kome su poginula naša trojica prijatelja, heroja koji su svoj život dali za slobodu i očuvanje Kosova i Metohije - dodao je Radojčić, navodeći kako ''oni nisu teroristi, već borci za slobodu vlastitog naroda''.

Naknadno je objavljeno kako je kosovska policija jutros upala u dvije privatne kuće, od kojih je jedna u vlasništvu upravo Radojčića koji je podnio ostavku na mjestu potpredsjednika stranke. Osim toga, pretres kuće obavljen je i u kući Vladimira Radivojevića iz Zvečana, kao i u KBC-u Kosovska Mitrovica, napominjajući kako se radi o operacijama ''vezanih uz nedavna događaja u selu Banjska''.

>> VIDEO Kosovski premijer objavio slike oružja zaplijenjenog na Kosovu: 'Ovo ne ostavlja mjesta sumnji'

Inače, u sukobu policije i naoružanih Srba prošlog vikenda tri srpska napadača i jedan kosovski policajac su poginuli, dok je predsjednica Vjosa Osmani optužila Srbiju i predsjednika Aleksandra Vučića za odgovornost za napad. 

Komentara 14

Avatar Stargate
Stargate
16:59 29.09.2023.

Srbi hoće pokrenuti rat na sjeveru Kosova, samo što im to ne ide. Njihova ekipa je brzo zaustavljena. To im ide na živce, pa sada prodavaju jeftine štoseve o spontanom ustanku ugroženih srba. To je lekcija Kosovarima, trebaju bolje čuvati granicu i lekcija Srbima na Kosovu da im trebaju samo kao paravan za rat. Boli Beograd briga za njih.

DU
Deleted user
17:03 29.09.2023.

Pošto je njegov šef iz Beograda dobio od Brisela i Washingtina ozbiljno po ušima ovog puta, sada je Mile dobio depešu da sve prikaže kao čin u vlastitoj režiji.Naravno,toliko naivan i glup da proguta tu pizdariju nije nitko.

DU
Deleted user
16:52 29.09.2023.

vučićev prigožin ili drugi milan martić onog je milošević napravio ovoga vučić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije