Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestabilno

VIDEO: Nevrijeme s tučom zahvatilo Istru. U samo dva sata zabilježeno više od 11 tisuća munja

Foto: screenshot/Facebook
1/14
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.09.2019.
u 12:43

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23, na obali i otocima između 23 i 28 °C

Prema prognozama DHMZ-a tijekom današnjeg dana bit će promjenljivo, ponegdje u dijelu zapadne unutrašnjosti i pretežno oblačno. Mjestimice kiša, češća i izraženija poslijepodne i navečer, osobito na sjevernom Jadranu gdje je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 18 do 23, na obali i otocima između 23 i 28 °C.

Nedjeljno prijepodne u Istri obilježilo je nestabilno vrijeme uz lokalne grmljavinske pljuskove koji su ponajviše zahvatili Pulu, Medulin i Premanturu. Prema podacima istarskog meteo portala Istramet, u noći sa subote na nedjelju najviše kiše palo je na Rovinjštini gdje se nakon dva sata razvila izolirana grmljavinska ćelija.

Meteorološka postaja u Rovinjskom Selu pritom je zabilježila 32 milimetra kiše, ona u Rovinju 31 milimetar, a u obližnjem Kanfanaru palo je obilnih 26 milimetara kiše po metru četvornom. 

1/9

"Nove grmljavinske ćelije razvile su se prijepodne, a na moru južne Istre i kod Brijuna zabilježene su dvije pijavice", navodi Istramet i dodaje kako je oko 10 sati iznimno snažna grmljavinska ćelija "iznjedrila" više od 11 tisuća munja u samo dva sata u jugozapadnoj Istri. 

Pojedine dijelove Istre pogodila je i tuča. Čitatelj nam je poslao video snimke iz Ližnjana.

Video: Tuča u Istri

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:14 08.09.2019.

Ma o čemu vi pisete u Puli je pljusnuo tek osrednj ljetni pljusak koji nije trajao duže od 10 minuta. Koja sprdačina od novinarstva.

DU
Deleted user
13:28 08.09.2019.

11 000 munja!?? Ne bih se čudio da Miletić optuži Vladu RH i "one prik Učke" zarad tih munja. 😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije