Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

VIDEO Majka spasila dvogodišnju kćer od dva metra dugog pitona

Majku je probudilo siktanje mačke koja se popela na njen krevet. U sobi je bio mrak pa je posegnula za mobitelom i osvijetlila kćer. Ugledala je stravičan prizor. Piton je bio na djevojčici i omotao se oko njene ruke. Stezao ju je sve jače
09. siječnja 2013. u 09:28 1 komentara 2 prikaza
nekadašnji enprijatelji McNamara i general Giap
Foto: AFP
Pogledajte galeriju 1/2

Tess Guthrie iz australskog Novog Južnog Walesa izvela je junački podvig i spasila svoju dvogodišnju kćerkicu od sigurne i bolne smrti. Malenu Zaru u subotu ujutro napao je dva metra dugačak piton koji se uvukao u dom obitelji Guthrie. Majku je probudilo siktanje mačke koja se popela na njen krevet. Tada je shvatila da nešto nije u redu. U sobi je bio mrak pa je Tess posegnula za mobitelom i osvijetlila kćer koja je spavala do nje. Ugledala je stravičan prizor. Piton je bio na djevojčici i omotao se oko njene ruke. Stezao ju je sve jače.

– Isprva sam pomislila da sanjam jako ružan san – prepričala je majka koja je pokušala odvojiti zmiju od male Zare. No piton se nije dao. Stezao je sve više i više. Uhvatila ga je za vrat i pokušavala odvojiti, a on je djevojčicu tada ugrizao u ruku i to tri puta.

– Tek kada ju je ugrizao uspjela sam ga uhvatiti za glavu i nekako odvojiti od Zare. To je bilo teško jer je zmija jaka. Pitona sam tada bacila na pod i potrčala do susjedne kuće u kojoj živi moj otac – kazala je Tess.

Ubrzo je stigla i hitna pomoć koja je djevojčicu odvela u bolnicu. Očišćena joj je ruka i previjene rane, a potom je puštena kući.

Zmiju su poslije uhvatili članovi društva za zaštitu životinja. Iako joj je pokušao ubiti kćer, Tess nije željela da pitona ubiju već je životinja puštena u divljinu.

>>VIDEO 11 osoba krenulo spasiti muškarca pa svi upali u jezero

 

Elipso