Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SUMMITU U INDIJI

VIDEO Lavrov rekao da Rusija pokušava zaustaviti rat, ovakvu reakciju publike nije očekivao

Raisina Dialogue 2023 in New Delhi
Foto: ANUSHREE FADNAVIS/REUTERS
1/3
03.03.2023.
u 20:01

Prilikom govora o energetskoj politici Rusije Sergej Lavrov je ustvrdio kako njegova zemlja pokušava zaustaviti proxy rat koji Zapad vodi preko Ukrajinaca. Njegova je tvrdnja naišla na neodobravanje i smijeh publike, a niti on nije uspio pokazati blagu zatečenost

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov govorio je 1. ožujka na skupu G20 u New Delhiju. U intervjuu se dotaknuo i ruske energetske politike te ju doveo u vezu sa ratom u Ukrajini i ponašanjem SAD-a i EU kako po rata, tako eksplozije plinovoda NORDLINE 26. rujna 2022. Taj je plinovod u većinskom vlasništvu ruskog proizvođača energenata Gazprom, a uzroci incidenta ostaju točka spora između Rusije i Zapada.

 "Znate...Rat koji pokušavamo zaustaviti, a koji je protiv nas pokrenut korištenjem ukrajinskog naroda, utjecao je na politike Rusije. Među njima i energetsku politiku", rekao je Lavrov, ali rečenicu nije uspio dovršiti prije no što se publika počela smijati na njegovu tvrdnju o nastojanjima da prekinu rat i izrazila svoje neslaganje s takvim viđenjem događanja.

VIDEO: Lavrovu se smijali dok je govorio u New Delhiju

Lavrov je isto tako dodao da se Rusija neće uzdati u suradnju sa Zapadom, već će svoje poslovne partnere tražiti u Kini, Indiji i drugim zemljama južno i istočno od ruskog teritorija zaključivši da Rusija nikad više "neće dopustiti Zapadu da razori plinovode." 

 

 

Komentara 27

RO
romobil
06:16 04.03.2023.

Govore kao da mu piše Orwell.... " Rat je mir", "Sloboda je ropstvo"....tužan totalitaristički deja vu.

VA
vapor
23:49 03.03.2023.

Koja su gamad ti Rusi a jedan od najvećih zločinaca je i ovaj Sergej Lažov. Oni se bore protiv "Zapada"?! Samo država Kalifornija i Teksas su ekonomski pojedinačno jači od Rusije. Francuska je jača a Njemačka duplo. I oni će ratovati protiv "Zapada"? Što ako se Njemačka (opet) počne naoružavat uključujući i nuklearno oružje?

BL
blackeder2022
21:23 03.03.2023.

Sva prića pada u vodu u trenutku da su Lavrova pitali : Ukrajina i Rusija međusobno su se priznale nakon raspada SSSR , stoga priznali su teritorijalni integritet jedni drugima.Ako je to tako ,a tako je, je li Ukrajinska vojska prešla rusku granicu ili obratno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije