Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OROVILLE DAM

VIDEO Inženjeri ne znaju koji je uzrok: Otvorila se velika rupa na najvećoj brani u SAD-u

brana
screenshot/youtube
10.02.2017.
u 18:35

Zbog velikog priljeva vode s planina Sierra Nevade, vlasti nisu imale druge opcije nego puštati vodu preko oštećenog preljeva.

Ranije ovog tjedna komadi betona počeli su otpadati s preljeva brane u Kaliforniji, a kako se rupa koja nastala svakim danom povećava, vlasti uvjeravaju javnost da je sigurna.

- Integritet brane nije ugrožen ni na koji način, jer je problem s preljevom, a ne s branom - Rekao je Eric See, glasnogovornik Odsjeka za vodne resurse, javlja ABC News

Inženjeri ne znaju što je uzrokovalo rupu na preljevu najviše brane u SAD-u. Rupa je dugačka više od 60 metara te je duboka više od devet metara.

Zbog velikog priljeva vode s planina Sierra Nevade, vlasti nisu imale druge opcije nego puštati vodu preko oštećenog preljeva, no vlasti oko 16 tisuća stanovnika obližnjeg Orovillea uvjeravaju kako su sigurni.

>> Japanci u rekordnom roku zatrpali ogromnu rupu koja se pojavila u središtu Fukuoke

>> Nasred ulice otvorila se rupa i 'progutala' na desetke automobila

Komentara 5

JC
jerko.cvein2
19:05 10.02.2017.

Pfusch am bau ? Nestručnom gradnja ?

BU
buderim
01:25 11.02.2017.

Malo znanja engleskog nebi stetilo! Najveca brana u SAD-u je Hoover Dam, a najvisa ( highest) je Oroville.

D1
da...100
20:19 10.02.2017.

Radical islamic. Bad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije