Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŽI PDV

VIDEO Hoćemo li od 2019. lakše živjeti? Evo što bi trebalo pojeftiniti

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
17.11.2018.
u 16:46

Niži PDV obračunavat će se na polovicu prehrambenih proizvoda koje troši prosječno domaćinstvo.

Vladinom odlukom iduće bi se godine na meso, ribu i voće trebala primjenjivati stopa PDV-a od 13%, umjesto dosadašnjih 25%.

Niži PDV obračunavat će se na polovicu prehrambenih proizvoda koje troši prosječno domaćinstvo. Jeftiniji će biti i lijekovi.

Kolika sniženja cijena građani mogu očekivati iduće godine i što to znači za njihov budžet pogledajte u videu.

Ključne riječi

Komentara 14

CR
crocro
17:42 17.11.2018.

Čak kada bi se dogodio pad PDV-a s 25 % na 13 posto, to bi ionako bilo samo mala utjeha za veći dio stanovništva koji se ne može priuštiti kupovinu mesa ili ribe kada bi to htjeli ili mogu kupiti umjesto potrebitih 1-1,5 kg, najviše 1/2 kg. Narod bi osjetio bolji život tek kada bi se potpuno ukinuo porez na najvažnije živežne namirnice kao i najvažnije proizvode koje građani koriste kao i na proizvode koje najčešće koriste djeca. Sve je možebitno pojeftinjenje neznatno i ljudi s niskim mirovinama ili plaćama ionako to neće kupovati jer će im i to biti preskupo. Osim toga da li će se i ovo pojeftinjenje doista dogoditi u praksi. Kada bi se ovome pojeftinjenju dogodio i pad cijene goriva za automobile na 6-7 kuna za litru, onda bi to bio blagi vjetar u jedra boljitku Hrvatskih građana. Tada bi se muving počeo osjećati. Ovako je upitno. Također je nedovoljna stimulacija za kupovinu novih automobila srednjeg sloga građana, (niži sloj građana ne može nikada kupiti novi automobil osim ako odigra loto i dobije). Tako se ne može stimulirati pomlađenje voznog parka Hrvata, kada bi taj prosjek fiksirali na nekih 8 godina starosti, to bi značilo da smo uspjeli, a ako je prosjek starosti vozila debelo u dvocifrenom broju, ondsa možemo misliti koliko smo dogurali u sigurnosti prometa na cestama. Da bi se očite promjene dogodite treba srezati nepotrebnu administraciju i birokraciju do realnih brojeva. ali i sve drugo rezati do realnih potreba. Reducirati i ukidati u korist standarda.

JO
josipdrenovac0505
17:12 17.11.2018.

Ne budite naivni,već do uskrsa sve će biti skuplje nego danas.

MU
mulag
16:52 17.11.2018.

da ali cjene ostaju iste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije