Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Hoćemo li od 2019. lakše živjeti? Evo što bi trebalo pojeftiniti

Niži PDV obračunavat će se na polovicu prehrambenih proizvoda koje troši prosječno domaćinstvo.
17. studenoga 2018. u 16:46 14 komentara 4625 prikaza
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vladinom odlukom iduće bi se godine na meso, ribu i voće trebala primjenjivati stopa PDV-a od 13%, umjesto dosadašnjih 25%.

Trešnjevački plac Smanjenje PDV-a Marićeva porezna reforma – Donosimo koliko bi se trebao podebljati budžet tročlane obitelji!

Niži PDV obračunavat će se na polovicu prehrambenih proizvoda koje troši prosječno domaćinstvo. Jeftiniji će biti i lijekovi.

Kolika sniženja cijena građani mogu očekivati iduće godine i što to znači za njihov budžet pogledajte u videu.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • crocro:

    Čak kada bi se dogodio pad PDV-a s 25 % na 13 posto, to bi ionako bilo samo mala utjeha za veći dio stanovništva koji se ne može priuštiti kupovinu mesa ili ribe kada bi to htjeli ili mogu kupiti ... prikaži još! umjesto potrebitih 1-1,5 kg, najviše 1/2 kg. Narod bi osjetio bolji život tek kada bi se potpuno ukinuo porez na najvažnije živežne namirnice kao i najvažnije proizvode koje građani koriste kao i na proizvode koje najčešće koriste djeca. Sve je možebitno pojeftinjenje neznatno i ljudi s niskim mirovinama ili plaćama ionako to neće kupovati jer će im i to biti preskupo. Osim toga da li će se i ovo pojeftinjenje doista dogoditi u praksi. Kada bi se ovome pojeftinjenju dogodio i pad cijene goriva za automobile na 6-7 kuna za litru, onda bi to bio blagi vjetar u jedra boljitku Hrvatskih građana. Tada bi se muving počeo osjećati. Ovako je upitno. Također je nedovoljna stimulacija za kupovinu novih automobila srednjeg sloga građana, (niži sloj građana ne može nikada kupiti novi automobil osim ako odigra loto i dobije). Tako se ne može stimulirati pomlađenje voznog parka Hrvata, kada bi taj prosjek fiksirali na nekih 8 godina starosti, to bi značilo da smo uspjeli, a ako je prosjek starosti vozila debelo u dvocifrenom broju, ondsa možemo misliti koliko smo dogurali u sigurnosti prometa na cestama. Da bi se očite promjene dogodite treba srezati nepotrebnu administraciju i birokraciju do realnih brojeva. ali i sve drugo rezati do realnih potreba. Reducirati i ukidati u korist standarda.

  • mulag:

    da ali cjene ostaju iste

  • josipdrenovac0505:

    Ne budite naivni,već do uskrsa sve će biti skuplje nego danas.