Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNO SVE DO KRAJA

VIDEO Dramatična snimka slijetanja: Avion je 'plesao' na vjetru, pilot spašavao stvar

Foto: Airliners Live/Screenshot
23.12.2023.
u 18:55

Na snimci Airliners Livea može se vidjeti kako zrakoplov leluja u zraku nad pistom, a u jednom se trenutku malo prije no što su mu kotači dotaknuli asfalt zanio postrance

Na društvenim mrežama ovih se dana pojavila snimka nevjerojatne borbe finskog pilota sa snažnim naletima vjetra prilikom slijetanja na aerodrom u engleskom Manchesteru.

Do incidenta je došlo u četvrtak u jutarnjim satima, a glasnogovornik zračne luke potvrdio je da je više od 10 zrakoplova tog dana preusmjereno na druge aerodrome zbog vjetra koji je dosezao brzine veće od 40 čvorova.

Na snimci Airliners Livea može se vidjeti kako avion leluja u zraku nad pistom, a u jednom se trenutku malo prije no što su mu kotači dotaknuli asfalt zanio postrance. Pilot je na kraju ipak uspio sigurno sletjeti.

Sve je izazvala oluja Pia koja se već nekoliko dana kreće nad Europom. U Ujedinjenom Kraljevstvu probleme su izazivali snažni vjetrovi, a zbog istih je u Skandinaviji prekinut promet u nekoliko zračnih i trajektnih luka.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Oluja Ciaran pogodila Italiju

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec4.0
11:45 24.12.2023.

Najnormalnije slijetanje pri tzv. Cross Winds. Ništa neuobičajeno: svakoga dana u svijetu ima stotine takvih...

Avatar Bill Carson
Bill Carson
20:53 23.12.2023.

Bočni vjetar. Istog dana, na istom mjestu, je svaki pilot morao raditi isto.

Avatar Aurel
Aurel
23:42 25.12.2023.

ovo i nije bilo baš najprofesionalnije odrađeno... naročito zadnji manevar kada je krilom gotovo dotaknuo pistu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije