Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPASILI VLASNICU

VIDEO Drama u Rumunjskoj: Medvjeda iz dvorišta otjerala tri šnaucera

FILE PHOTO: Yurka, an 8-year-old female brown bear, walks in the Saint Romedio sanctuary in Sanzeno, in the northern Italian province of Trento
Foto: MAX ROSSI/REUTERS
29.05.2023.
u 08:39

Rumunjska, naročito na području Brasova, već neko vrijeme ima probleme s porastom broja medvjeda. Od početka svibnja u urbanim područjima je zabilježeno više od 100 poziva nadležnim službama zbog prisustva tih životinja

Nesvakidašnja situacija odigrala se u dvorištu rumunjskoj Brasova kada su medvjeda koji je provalio u vrt jedne stanovnice otjerala njena tri šnaucera. Žena je u tom trenutku sjedila pred kućom i razgovarala na mobitel te joj nije bilo nimalo svejedno kada je shvatila što se dogodilo.

POVEZANI ČLANCI:

"Mislila sam da psi trče jer se žele igrati sa mnom, nisam niti digla pogled. Možda je to dobro jer bih inače bila prestravljena i pokušala pobjeći, a medvjed bi me vjerojatno napao" komentirala je, a prenose Poljske vijesti.

Životinja, za koju se pretpostavlja da je medvjed mlađi od dvije godine, utrčala je u vrt oko 20 sati u utorak. Prvi ga je počeo ganjati Miki, a za njim su dotrčale i Maja i Luna. Tri su psa otjerala medvjeda u kut i prisilila ga da se popne preko ograde. Medvjed je zatim pobjegao prema šumi, a susret su zabilježile nadzorne kamere.

Kasnije se ispostavilo da je isti medvjed već viđen u susjednim dvorištima.

VIDEO Medvjed lutao ulicama Sarajeva, lovci ga uspješno vratili u šumu

Rumunjska, naročito na području Brasova, već neko vrijeme ima probleme s porastom broja medvjeda. Od početka svibnja u urbanim područjima je zabilježeno više od 100 poziva nadležnim službama zbog prisustva tih životinja, a stanari se počinju brinuti te tražiti da se provedu sigurnosne mjere.

Krajem travnja, rumunjske vlasti predložile su da se broj dozvoljenih odstrela medvjeda poveća s prošlogodišnjih 140 na više od 400, zbog velikog porasta broja jedinki. Od 2016. do 2021. u toj je zemlji zabilježeno 154 napada medvjeda koji su uzrokovali 14 smrti i 158 ozljeda, ističu iz Ministarstva okoliša.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije