Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO SANADER

VIDEO Danas osuđen na 8 godina zatvora, a ovako je o korupciji govorio kao premijer

13.11.2020.
u 12:47

Ivo Sanader danas je osuđen na osam godina zatvora.

U petak su na zagrebačkom Županijskom sudu Ivo Sanader, Branka Pavošević i Mladen Barišić proglašeni krivima, a HDZ je proglašen odgovornim u ponovljenom suđenju za Fimi mediju.

Ivo Sanader dobio je osam godina zatvora te se prema nepravomoćnoj presudi njemu i obitelji treba oduzeti stečena imovinska korist.

Sanaderu se oduzima 275 tisuća kuna, a cijeloj obitelji 15,8 milijuna kuna. Barišić je dobio dvije godine i deset mjeseci zatvora, a Pavošević godinu i četiri mjeseca.

HDZ je odgovoran te mora platiti novčanu kaznu 3.5 milijuna kuna i oduzima mu se 14.6 milijuna kuna nepripadajuće imovinske koristi. Oduzima se i 2.5 milijuna kuna deponiranih na računu suda. Riječ je o protupravno stečenoj imovinskoj koristi Nevenke Jurak, vlasnice Fimi medije, koja je preminula tijekom postupka. 

No, valja podsjetiti na video isječak iz tadašnje HRT-ove emisije Latinica. Na toj snimci staroj više od 10 godina premijer Sanader na jednom skupu s govornice glasno uzvraća oporbi koja je konstantno prozivala HDZ zbog sumnji na korupciju.

"Pa gdje su ti HDZ-ovi lopovi? Zašto nisu u zatvoru? Pa nije valjda da ih nema?", govorio je samouvjereno, sa smiješkom na licu i na vrhuncu svoje političke moći tadašnji premijer Ivo Sanader. 

Nakon svog govora pobrao je aplauz i oduševljenje svojih simpatizera, baš kao i na velikom predizbornom skupu kojeg možete pregledati u prilogu.

Podsjetimo, Sanader je dužnost predsjednika Vlade RH obnašao od 23. prosinca 2003 do 6. srpnja 2009. 

 

 

Komentara 18

UV
uvijekje
13:00 13.11.2020.

opljačkali su i uništili našu voljenu domovinu, ponovo išli na izbore sa sloganom #vjerodostojno i opet dobili izbore, to je moguće samo u hrvatskoj

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
13:09 13.11.2020.

“Pa, gdje su ti HDZ-ovi lopovi, zašto nisu u zatvoru…?” - dr. Ivo Sanader na jednoj novinarskoj konferenciji

DU
Deleted user
13:15 13.11.2020.

Treba suditi svakome tko ne izvrši predizborna obećanja, za obmanu i prijevaru. Takođe suditi i za prekomjerno zaduživanje države, kao i za poteze koji dovedu do bilo kakvih gubitaka. Jebote, imaju neograničen broj savjetnika i ne bi smjeli vući pogrešne poteze. Za narod potoji takav, ili sličan zakon, ali za šupke ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije