Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaju doslovno sve

VIDEO Da vam se digne želudac: Ovako izgledaju tržnice koje su mogući izvor zaraze

koronavirus
Foto: REUTERS
1/4
30.01.2020.
u 18:05

U izrazito lošim uvjetima prodavači na takvim tržnicama prodaju i žive životinje, ali i svježe meso divljih i domaćih životinja. Među brojnim "specijalitetima" s tih tržnica su i cibetke, psi, štakori, šišmiši, zmije...

Iz dana u dan sve je više oboljelih od koronavirusa pa je u fokusu javnosti sada pitanje kako zaustaviti širenje zaraze. Istovremeno, na marginama se raspravlja i o pitanju uzroka epidemije. Prema pisanju stranih medija postoje opravdane sumnje da bi izvor zaraze mogle biti egzotične životinje koje su se ilegalno prodavale na tržnicama u Wuhanu. U jeku tih rasprava, na internetu su pojavile snimke koje pokazuju što se sve može kupiti na takvim mjestima.

U izrazito lošim uvjetima prodavači na takvim tržnicama prodaju i žive životinje, ali i svježe meso divljih i domaćih životinja. Među brojnim "specijalitetima" s tih tržnica su i cibetke, psi, štakori, šišmiši, zmije... 

VIDEO Ovako izgledaju egzotične tržnice koje su mogući uzrok epidemije koronavirusa

Podsjetimo, virus kod ljudi izazive teže respiratorne smetnje, a inače, simptomi su mu slični gripi. Dosad je zaraženo više od osam tisuća ljudi, službeno je potvrđen 171 smrtni slučaj, a uspješno su se oporavile 143 osobe. 

 

Komentara 76

VL
vlatx
19:28 30.01.2020.

Kada se samo sjetim da se i kod nas na TV-u reklamirala priredba sa sličnim menijem i kako su se svi "poznati" hrvati i hrvatice morali slikati i komentirati kako su otkrili nove okuse dok su žvakali žohare, razne crve i slične egzotike na ražnjićima. Sigurno su među prvima osjetili korona virus u želucu:-)

HH
Hrvoje Hrk !!
21:41 30.01.2020.

A kaj se cudite, pa tak je ili jos gore u indiji, pakistanu i tim drzavama, slicno je i u juznoj americi , jedino di je normalno to je u europi i sjevernoj americi , pogledajte muslimanske zemlje isto higijena Nula

IV
IvanKapapulco
18:31 30.01.2020.

Svaki komentar je suvisan, Kinezi su egzotican narod i za ostatak svijeta bilo bi najbolje da se kineski zid povisi i produzi. Kinezu nista nije sveto,ako se tice zeluca i dzepa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije