Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjetar ometa gašenje

VIDEO Lokaliziran požar iznad Kaštel Sućurca: Vatrogasci će dežurati cijelu noć na terenu

Kanader u gašenju požara iznad Kaštela
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/22
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.08.2020.
u 19:59

Na terenu su gasitelji iz DVD- a Kaštela, Mladosti i Gomilice, a u pomoć su im stigle i kolege iz Trogira, Okruga, Solina, te Javna vatrogasna postrojba grada Splita

Na Kozjaku u Kaštel Sućurcu u ponedjeljak oko 13.30 sati buknuo je šumski požar, zbog kojega su angažirane i zračne snage, doznaje se u DVD-u Kaštela. Gori trava, nisko raslinje i šuma, a vatra je krenula iz Kaštel Sućurca na predjelu Dragočevo, te se požar potpomognut jakim vjetrom u samo sat vremena proširio do samog vrha Kozjaka.

U jednom je trenutku vatra stigla do groblja u Sućurcu i Gomilici, no vatrogasci su plamen uspjeli svladati. U DVD-u Kaštela kažu kako su na teren stigla četiri kanadera, a osim njih u gašenju sudjeluje stotinjak vatrogasaca s  33 vozila. 

Autor videa: Janko Livić

Na terenu su gasitelji iz DVD- a Kaštela, Mladosti i Gomilice, a u pomoć su im stigle i kolege iz Trogira, Okruga, Solina, te Javna vatrogasna postrojba grada Splita.

Mjesto na kojem je buknuo požar na Kozjaku do sada je već u nekoliko navrata gorio i prethodnih godina. Vatrogasci i kanaderi će ostati do daljnjega na terenu, a još uvijek nije poznato o kolikoj se opožarenoj površini radi.

Kanader u gašenju požara iznad Kaštela
1/14

Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split kaže da gori nisko raslinje, makija, borova šuma. Na pitanje je li gadno kaže: - Gadno. Četiri kanadera su na terenu. Površina je već kilometar puta kilometar. Ljudi je stotinjak. 

- Bit će tu dva dana borbe - pretpostavlja zapovjednik, javlja 24sata

Facebook grupa Vatrogasci - Oni su naši heroji objavili su snimku s požarišta u Kaštelima. 

Vatrogasci su obranili crkvu sv. Jure, a planinarski dom Putalj više nije ugrožen. Trenutno jedan kanader gasi požar sa sjeverne strane Planine, a dva frontu prema Gomilici, piše Dalmacija danas. 

U gašenje požara uključio se i HGSS. 

Zapovjednik DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca Nenad Bonacin potvrdio je da je tijekom požara na Kozjaku lakše ozlijeđen jedan vatrogasac. 

– Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen. Srećom, nije bilo ništa opasno. Jednom vatrogascu upali su pepeo i čestice gustog dima u oči te je morao na ispiranje jer kratkotrajno nije mogao gledati – kazao je Bonacin za Dalmaciju danas i dodao: - Zapadni dio požara je i dalje aktivan i radi se na gašenju. Istočni dio nije lokaliziran, ali je požar zaustavljen te se radi na saniranju terena 

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma, a sve upućuje da će opožarena površina biti velika.

U početku je vatra zaprijetila obližnjim objektima, ali su sve kuće obranjene. Požar se nošen jakim vjetrom proširio na drugu stranu Kozjaka te smo i tamo poslali snage. Vatrogasci zajedno s posadama zrakoplova aktivno rade na zaustavljanju požara, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

U večernjim satima lokaliziran je požar na Kozjaku, a Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) kazao je za Dalmaciju danas da se vrši zamjena ljudstva koji će na terenu dežurati cijelu noć. 

Lokaliziran požar kod Šibenika

Požar koji je u blizini vjetrenjača iznad Danila Kraljice u blizini Šibenika buknuo nešto prije 19 sati lokaliziran je u 20,19 sati, doznaje se u Županijskom centru 112.  

Prema prvim procjenama, izgorjelo je osam 8 hektara trave, niskog raslinja i nešto hrastove šume.

Požar su gasila dva kanadera te vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i DVD-a Šibenik, Grebaštica, Brodarica-Krapanj, Perković, Zablaće i Zaton.

Ključne riječi

Komentara 5

II
Ivo@Ivano.
16:56 03.08.2020.

Interesantno, uvijek veliki požari uoči Dana pobjede i hrvatskih branitelja. Zanimljivo požara nema na sj. Jadranu, gori samo Dalmacija.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
17:19 03.08.2020.

Slučajnost...Gore zemlje carskog kupleraja..Od Istoka do juga..

Avatar Point_of_view
Point_of_view
16:40 03.08.2020.

Interesantno kako skoro nikad ne gori na Lošinju, Cresu, Rabu, Krku, velikom dijelu Istre ali zato dolje, od Senja do Privlake. Dok oni planduju kontinetalci im održavaju protupožarne putove i gase vatru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije