Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDAŠNA PLAĆA

VIDEO 'Budi pravi muškarac': Moskva objavila dramatičan spot, pozivaju Ruse da se priključe vojsci

reuters
20.04.2023.
u 17:04

Izvješća pokazuju da Moskva želi regrutirati oko 400.000 profesionalnih vojnika kako bi pojačali snage u Ukrajini, a putem oglasa objavili su kako nude plaću od najmanje 204.000 rublja, odnosno oko 2.300 eura

Ruska vojska želi potaknuti građane da se priključe ratu u Ukrajini na sve načine, pa tako i najnovijim video spotom u kojem ih pozivaju da ''budu muškarci''. Izvješća britanskih sigurnosnih službi te ruskih medija pokazuju da Moskva želi regrutirati oko 400.000 profesionalnih vojnika kako bi pojačali snage u Ukrajini, a putem oglasa objavili su kako nude plaću od najmanje 204.000 rublja, odnosno oko 2.300 eura.

Uz dramatičnu pozadinsku glazbu, spot započinje muškarcem koji u vojnoj odori stoji u trgovini, a nakon prolaska kupca ''vraća'' se u svoju stvarnu funkciju zaštitara. Uz to je i priložen tekst na ruskom: ''Je li ovo branitelj kakav želite postati?''.

Potom se kadar na isti način seli na drugog muškarca koji je u teretani, pa nakon toga i taksista. ''Je li tu doista vaša snaga? Je li to stvarno put koji koji ste željeli odabrati?'', piše u video spotu dok muškarci gledaju u kameru. Potom se glazba intenzivira dok ti isti muškarci u odvojenom kadru ''izlaze'' iz magle u vojničkim odorama. ''Ti si pravi muškarac. Budi jedan'', poručili su iz ruske vojske i time pozvali građane da se prijave. 

Inače, Putin je prošlog rujna objavio djelomičnu mobilizaciju od oko 300.000 vojnika, zbog čega su brojni Rusi odlučili pobjeći iz države, prenosi Reuters. Osim video spota, Rusi volontere trenutno traže i putem objavljenih postera u Moskvi na kojima piše: ''Naša profesija je braniti Majku Rusiju''. Tamo se također obećava ''dostojna plaća'', a traže se topnici, vojni bolničari, vozači i zapovjednici tenkova.

Komentara 17

SE
Serengeti
17:28 20.04.2023.

Ukrajinski ministar obrane Reznikov je u dvanaestom mjesecu najavljivao drugi krug mobilizacije u Rusiji da će biti u siječnju. Kao što vidimo ništa od mobilizacije u Rusiji ni u siječnju a bogami ni u travnju....

PU
paul-umpe
17:28 20.04.2023.

ocajnicki potez kad vise nema izlaza jer vidis da gubis.Gotovi ste.Blizi se 01.05 tj bljesak pa onda ide oluja.

B2
bordon 2
17:31 20.04.2023.

Ono kad upadneš u živo blato - pa s koprcaš. Što se više koprcaš brže toneš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije