Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projektil velike brzine

VIDEO Britanska najbrža raketa kratkog dometa prvi put oborila ruski helikopter u Ukrajini?

Foto: Lewis Whyld/PRESS ASSOCIATION
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.04.2022.
u 09:22

Izvor iz Ministarstva obrane rekao je da se protuzračni sustav u Ukrajini koristio gotovo tjedan dana i da vjeruje da je Starstreak sustav prikazan u videu

Vjeruje se da je najnapredniji britanski prijenosni raketni sustav prvi put oborio ruski helikopter u Ukrajini, navodi The Times. Video prikazuje Starstreak, projektil velike brzine koji pogađa mete s tri kinetičke strelice, razbijajući Mi-28N na dva dijela u istočnoj regiji Luganska, piše list.

Izvor iz Ministarstva obrane rekao je da se protuzračni sustav u Ukrajini koristio gotovo tjedan dana i da vjeruje da je Starstreak sustav prikazan u videu, javlja Sky News

Starstreak je britanski prijenosni sustav protuzračne obrane (MANPADS) proizvođača Thales Air Defense. Također je poznat kao Starstreak HVM (raketa velike brzine). Nakon lansiranja, raketa se ubrzava na više od 4 Macha, što je čini najbržom raketom zemlja-zrak kratkog dometa na svijetu. U službi je Britanske vojske od 1997.

Više o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 23

MH
Max.hr
10:30 02.04.2022.

Mi u dva komada.Zato se zove Mi.

DA
Darko50
11:27 02.04.2022.

kamo li srece da im sve helikoptere,avione i drone poruše

Avatar uputnik
uputnik
11:00 02.04.2022.

Ovaj ne mora u krematorij.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije