Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILIJA VUČEMILOVIĆ

Veteran Tigrova Milanoviću nudio 100 kuna da plati piće: 'On je jedini imao muda proći među braniteljima'

Foto: Kolaž/Pixsell
1/4
01.05.2021.
u 17:26

Vučemilović je inače umirovljeni bojnik iz Vrlike, a svoj je ratni put počeo 1990. godine u sastavu Specijalne policije

Predsjednik Udruge veterana Tigrova Ilija Vučemilović danas je na obilježavanju obljetnice VKO Bljesak u Okučnima u jednom je trenutku došao do predsjednika Zorana Milanovića, pozvao u ga kafić da plati piće i rekao mu ''Dat ću ti ja 100 kuna ako nemaš''. Za 24 sata kasnije je objasnio zašto je to rekao. 

- Kao čovjek koji uvijek pomaže potrebitima, a vidim da je državni vrh u potrebi, ja sam spreman pomoći. Ali moram istaknuti da je tragično da je Milanović jedini od svih imao muda proći pješice među braniteljima, istinskim sudionicima Bljeska, za razliku od ostalih domoljuba koji su pošli u blindiranim vozilima, kazao je poznati branitelj. 

VIDEO Veteran Milanoviću: 'Dođi dečkima platit' piće. Dat ću ti ja 100 kuna ako nemaš'

Vučemilović je inače umirovljeni bojnik iz Vrlike, a svoj je ratni put počeo 1990. godine u sastavu Specijalne policije, a kasnije napredovao do zapovjednika tenkovske satnije u Tigrovima gdje je prošao gotova sva ratišta u Hrvatskoj. Umirovio se 2003. godine, a sudjelovao je i u prosvjedu u šatoru u Savskoj. Trenutno obnaša funkciju predsjednika Udruge veterana Tigrova, a na to mjesto je došao 2016. godine kao nasljednik Tome Medveda. 

- Uz Antiterorističku jedinicu Lučko, Tigrovi su prva postrojba koja je krenula braniti i stvarati mladu hrvatsku državu u vrijeme dok nismo imali ni vojsku ni policiju, formirana mahom od dragovoljaca iz cijele Hrvatske, ali i BiH. Najprije smo sudjelovali u zaštiti ustavnopravnog poretka, osiguravajući institucije poput predsjednika, Vlade, Sabora ili HRT-a, ali vrlo brzo krenule su naše prve akcije u Pakracu i Plitvicama, dok sa širenjem agresije krećemo na ratišta diljem Hrvatske, ispričao je Vučemilović još 2015. godine za Večernji list, na 25. godišnjicu osnutka Tigrova. 

Komentara 51

DU
Deleted user
18:16 01.05.2021.

Da je ponudio nekom hadezeovcu, ostao bi bez novčanika...

DO
dosaosam2
19:27 01.05.2021.

vučemilović šatoraš kad se počela ispitivati njegova imovina i porijeklo naglo napustio šator i svoje Klema, Glogoškog, Deura uteče bidan

Avatar southman
southman
19:29 01.05.2021.

A što ste vi da vas se treba bojati ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije