eksplozija plina

Venezuela: 19 mrtvih u eksploziji rafinerije, među njima i dijete (10)

Andy Roddick
Foto: AFP
1/2
25.08.2012.
u 10:13

Rafinerija Amuay dnevno preradi oko 645 tisuća barela nafte i dio je centra rafinerija Paraguana, jednog od najvećih postrojenja na svijetu

Čak 19 osoba poginulo je,  a još ih je 50-ak ozlijeđeno u eksploziji plina u najvećoj rafineriji u Venezueli, javlja Reuters. CNN javlja da je među stradalima i jedan dječak (10). 

- Došlo je do curenja plina, kazao je ministar energetike objašnjavajući kako je riječ o velikoj eksploziji koja je iza sebe, uz stradale, ostavila dijelove postrojenja potpuno uništenima.

Situacija je trenutačno pod kontrolom i nema opasnosti od nove eksplozije. Rafinerija Amuay dnevno preradi oko 645 tisuća barela nafte i dio je centra rafinerija Paraguana, jednog od najvećih  postrojenja na svijetu. 

Komentara 4

IT
i.tata.bi.sine
16:11 25.08.2012.

Sad će u rvackoj benzin odmah na 15 kuna :-(

RB
Robert Bartini Rijecanin
18:09 25.08.2012.

Dogodila se tragedija, suucesce narodu Venezuele. Hoce li gospodja ministarica vanjskih poslova poslati telegram suucesca? Ako nece, to je zalosno. Valjda cuva svoju fotelju. Kad se ovakve tragedije dogodu u Rusiji ili Venezueli ili bilo kojoj drzavi koja je jos suverena, Amerika to iskoristi u politicke svrhe pa kroz psiholoski rat sirenja laznih glasina i dezinformacija optuzi samog drzavnika te zemlje. Zalosno.

RB
Robert Bartini Rijecanin
18:17 25.08.2012.

To je jedna od najvecih rafinerija na svijetu s kapacitetom 955 tisuca barela po danu, zaokruzimo na jedan milion. Reuter agencija izvjestava. Medjutim radi usporedbe INA preradi godisnje izmedju 2,5 do 3 miliona tone nafte. dakle maksimum 20 miliona barela nafte godisnje. . It is one of the biggest refinery complexes in the world with an overall capacity of 955,000 barrels per day, Reuters news agency notes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije