Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET GORI

Požar kod Omiša pod nadzorom, izgorjelo 60-tak hektara

Rasline: Vatrogasci uz pomoć kanadera brane brane kuće od vatre
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
28.10.2017.
u 17:10

U gašenje su se uključila i dva kanadera, a ne terenu je angažirano 16 vatrogasnih postrojbi, 31 vozilo i više od 90 vatrogasaca, rekli su u Županijskom vatrogasnom operativno centru.

Požar koji je u subotu buknuo istočno od Omiša vatrogasci su kasno podne staviti pod nadzor, ali ga još nisu lokalizirali i ostat će na dežurstvu cijelu noć, a izgorjelo je oko 60 hektara šume i raslinja i nešto maslinika, doznaje se od zapovjednika DVD-a Omiš Višeslava Pešića.

 "U poslijepodnevnim satima vatrena se stihija približila kućama u naseljima Marušići i Mimice, ali vatrogasci su uspjeli spriječiti njen daljnji prodor prema tim kućama. No tom području izgorio je dio maslinika," izjavio je za Hinu Pešić.
 Dodaje da su vatrogasci stavili pod nadzor sve dijelove požarišta osim na sjeveroistočnom dijelu u visokom planinskom području omiške Dinare, gdje je teren nepristupačan za vatrogasce. Zato će vatrogasci ostati cijelu noć  dežurati na požarišt, kazao je Pešić.

 Potvrdio je da su u poslijepodnevnim satima na gašenju bila angažirana dva kanadera, ali su zbog jakih udara bure koji su ometali njihove letove morali odustali od nadlijetanja požarišta. Tijekom poslijepodne u gašenju na omiškom području bilo je  angažirano 16 vatrogasnih postrojba, 31 vozilo i više od 90 vatrogasaca.

 

 

Rasline: Vatrogasci uz pomoć kanadera brane brane kuće od vatre
1/22

 

Ključne riječi

Komentara 11

PR
prajdali100
15:40 28.10.2017.

Otkud požari krajem listopada !? Nije suša, nema visokih temperatura.Tko uporno pali Hrvatsku? Tko pali Dalmaciju ?Možete me razapeti,možete me blokirati,radite što hocete ali ovo nam rade udbina djeca sa šireg područja Splita.To su teroristi kojima treba stati na put svim sredstvima.Svim !!! Pa donesite zakone da taj ološ koji podmece požare ide u zatvor najmanje 10 godina.Slijepci pokrenite se,vidite li što nam neprijatelj radi.

PR
prajdali100
15:47 28.10.2017.

Na teletekstu HRT-a neki dan je pisalo da je pozar u Konavlima izazvao 25-godisnjak bengalkom bačenom iz vozila u pokretu.Znaci NAMJERNO je izazvao požar.Nigdje informacije tko je taj kreten,odakle je,je li u zatvoru,da li je procesuiran.....Nigdje nikakve informacije.Je li taj terorist pod nečijom zaštitom, zasto se šuti, što se ovo događa ????????????????

BL
blokiraniantikomunist
16:18 28.10.2017.

pale isti oni što se nazivaju torcida...ne navijači hajduka,da se razumijemo,nego petokolonaška orjuna SDP-a i još radikalnijih jugoslavenčina i komunista. da bar kojeg narod uhvati živog,pa da mu čekićem smrska lobanju smrdljivu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije