Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Južni vjetar

Veliki nanosi pijeska iz Sahare stižu u Europu, neće zaobići ni Hrvatsku

Foto: Screenshot
1/3
07.01.2018.
u 19:51

Pustinjska prašina iz Sahare nošena južnim vjetrom već sutra stiže do Europe, najprije do Italije, Francuske, a pogodit će i nas i susjedne zemlje

Južni vjetrovi diljem Mediterana te u zapadnoj i središnjoj Europi sljedećih dana donijet će velike nanose pustinjske prašine iz Sahare. 

Prema mapi koju je objavila stranica severe-weather.eu, iz pustinje u Sahari u Europu već sutra stiže nanos prašine. Veće količine će proći kroz Italiju, Sardiniju i Francusku te će ih biti u Španjolskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji.

Prema mapi, vidljivo je kako će južni vjetar saharsku prašinu dovesti i do Hrvatske te susjedne nam Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Saharski pijesak stigne u Europu dva-tri puta godišnje. Srećom, nije toliko opasan za zrakoplove koliko i vulkanska prašina pa se ne očekuju smetnje u zrakoplovnom prometu. 

1/22
Ključne riječi

Komentara 9

Avatar jumanji
jumanji
22:01 07.01.2018.

Ta prasima je bogata mineralima i kojekakvim drugim tvarima koji su dobri . Pa tako obogaćuje i daleke šume brazila ..

ZS
zspanco
17:06 08.01.2018.

Pa to je super. Da barem u Hrvatsku padne 50-60 cm. Imali bi materijala za kuće zidanice od Tuđmanovog pletera i pustinjskog blata. izvanredno, tako bi i najveća sirotinja i beskućnici mogli lijepo napraviti blatarice, kućice od blata. Super, zimi u njima toplo, a ljeti ugodno hladno. Za krovove imamo besplatan materijal u Saboru i vladi jer svi zastupnici, ministri i premjer imaju slamu u glavi na vagone. Predsjednica bi odmah mogla dati slame za pokriti 500-600 kuća, a kasnije i više.

Avatar Maribor
Maribor
21:06 07.01.2018.

Bilo bi normalno i tradicionalno da domoljubna hrvatska odmah svijetu poruči da nedamo ni milimetra saharskog pijeska koji padne do polovine Piranskog zaljeva a domoljubni hrvatski ribari odmah krenu na misiju vađenja pijeska iz vale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije