Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJSKA AKCIJA

Velike racije u Njemačkoj protiv ultradesnih 'Građana Reicha': planirali napade na policiju, izbjeglice i Židove

njemačka policija
Foto: Reuters/PIXSELL
25.01.2017.
u 12:20

Tzv. "Građani Reicha" ("Reichsbuerger") je radikalno desna skupina koja ne priznaje SR Njemačku, nego tzv. Njemačko carstvo u granicama prije 1. svjetskog rata

Policija je rano jutros izvršila pretrese u više njemačkih gradova, a cilj akcije su tzv. "Građani Reicha", pripadnici  radikalno desne skupine koja je navodno pripremala napade na policiju, izbjeglice i pripadnike židovske zajednice.

U središtu zanimanja državnog odvjetništva, kako javlja njemačka novinska agencija dpa, je jedan pripadnik "Građana Reicha" protiv kojeg je podignuta tužba za formiranje terorističke skupine i ilegalnu nabavu oružja i streljiva.  

Istraga se trenutno vodi protiv sedmoro osoba koje su navodno planirale napade na policiju, izbjeglice i građane židovskog porijekla, pri čemu još uvijek nema indicija o konkretnim ciljevima napada.  

Današnja akcija u nekoliko saveznih pokrajina za cilj ima prikupljanje dokaza u vezi s osnivanjem terorističke organizacije i planiranjem napada. Prilikom pretresa je zaplijenjeno i vatreno oružje.  

Tzv. "Građani Reicha" ("Reichsbuerger") je radikalno desna skupina koja ne priznaje SR Njemačku, nego tzv. Njemačko carstvo u granicama prije 1. svjetskog rata. Pripadnici ovog pokreta također niječu postojanje Holokausta i ne priznaju državne institucije zbog čega često dolaze u sukob s vlastima zbog npr. nepriznavanja osobnih dokumenata ili neplaćanja poreza.  

Donedavno se "Građane Reicha", između ostalog i zbog povezanosti s grupacijama koje štuju germanske i tzv. prirodne kultove, smatralo relativno bezopasnim ezotericima. Vlasti su se počele pojačano zanimati za ovu skupinu nakon što je u listopadu jedan pripadnik "Građana Reicha" u Nuernbergu ustrijelio policajca koji ga je pokušao privesti zbog neodazivanja na sudska ročišta.

>> Europska desnica: Jučer nova Amerika, sutra nova Europa!

Komentara 5

Avatar superhik74
superhik74
17:05 25.01.2017.

Tako je udarite po svojim njemackim gradjanima ali zato niti slucajno dirnuti islamiste koji siluju njemice. To je prava sluganska drzava. Soros ce biti jako sretan kako je dobro disciplinirao Njemce da se sami uniste.

DA
Darko22
15:42 25.01.2017.

Još da policija takav tretman pruži i ultra-islamističkim skupinama.

HY
hyperkrat
17:57 25.01.2017.

na koga će,pa na svoj narod,a isilovci paradiraju sa crnim džihadistickim zastava, E njima NEESMIJU ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije