Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENA AUTOCESTA

Kaos na A3 kod Nove Gradiške: U sudaru većeg broja automobila jedna osoba poginula. Ozlijeđeno najmanje 11 osoba

Foto: HAK
1/3
14.01.2023.
u 22:51

PU brodsko-posavska potvrdila je kako je ukupno 11 osoba ozlijeđeno, i prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiški od kojih su 4 osobe teško ozlijeđene

Do više prometnih nesreća došlo je danas oko 18.20 sati na autocesti A3 kod Nove Gradiške, a policija je potvrdila kako je jedna osoba smrtno stradala. U nesrećama koje su se dogodile na dionici od 200 metara 11 je osoba ozlijeđeno, od kojih su četiri u teškom stanju. 

Policija tako izvještava kako je promet zatvoren od Okučana do Nove Gradiške, zbog čega su se večeras stvorile gužve, a promet se odvija zaobilaznim putem.

 Više ozlijeđenih

PU brodsko-posavska potvrdila je kako je ukupno 11 osoba ozlijeđeno, i prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiški od kojih su 4 osobe teško ozlijeđene. Na mjesto događaja stigli su policajci te Hitna pomoć, kao i djelatnici HAC-a i vatrogasci. Policija je naknadno objavila i kako je jedna osoba smrtno stradala, dok je 11 osoba ozlijeđeno, a žurne službe trenutno rade na pomoći i izvlačenju osoba iz vozila.

Foto: HAK

Iako se isprva nagađalo kako je sudjelovalo čak 50 vozila, neslužbeno se zasad od Jutarnjeg lista doznaje kako je u nesreći sudjelovalo 10 osobnih automobila, tri teretna vozila te jedan autobus. Ipak, policija se zasad nije oglasila o službenom broju vozila koja su sudjelovala u nesrećama.

- U ovom trenutku možemo reći kako se radi o sudaru više vozila, no zasad ne možemo precizirati točan broj. Možemo reći kako se radi o nesreći na dionici od 200-tinjak metara - kazala je ranije za Večernji list glasnogovornica policije Kata Nujić.

Gusta magla

''Promet otežava gusta magla te je promet trenutno zatvoren na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 od Okučana do Nove Gradiške i preusmjeravan obilazno'', navodi policija te dodaje kako se zbog guste magle vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h.

''Apeliramo na vozače da budu strpljivi i oprezni u vožnji, te da vožnju prilagode uvjetima i stanju na cestama, kao i atmosferskim prilikama'', dodaju.

Foto: HAK

O nesreći se ranije oglasio i HAK koji tako navodi da je trenutno kolona od oko dva kilometra. 

''Više prometnih nesreća na autocesti A3 u smjeru Lipovca. U nesreći je sudjelovalo više osobnih i teretnih vozila. Kolona vozila proteže se oko 2 km. Molimo korisnike za strpljenje'', navode te dodaju kako je promet preusmjeren te se vodi obilaznim pravcima.

''Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h zbog magle. Molimo korisnike za dodatan oprez'', dodaju.

>> VIDEO Kune možete trošiti još danas, a velika promjena građane čeka od sutra na bankomatima

Ključne riječi

Komentara 23

PB
pb1520
20:35 14.01.2023.

Novinarima je sve "kaos". Pardon, dnovinarima.

DU
Deleted user
21:13 14.01.2023.

"U jednoj je sudjelovalo 50 automobila". Nejasno je u cemu je sudjelovalo 50 automobila. U nesreci ili guzvi? Nije isto. Clanak je za smece.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
22:22 14.01.2023.

Na tom dijelu A3 sam osobno doživio često izuzetno gustu maglu, da je ćak brzina od 30km/h neprikladna za ikakvu vožnju, a broj osobnih vozila i tegljača koji prže sa 80km/h nevjerojatna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije