Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARROSO:

'Velika Britanija neće imati nikakav utjecaj ako napusti Europsku uniju'

Jose Manuel Barroso
Foto: Reuters/PIXSELL
19.10.2014.
u 17:27

Koji bi bio utjecaj britanskog premijera da Britanija nije u EU? Njegov utjecaj bio bi jednak nuli, rekao je Barroso

Velika Britanija neće imati nikakav utjecaj ako odluči napustiti Europsku uniju, rekao je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso. Barroso je u razgovoru za BBC rekao da Velika Britanija sama ne bi mogla pregovarati s SAD-om i Kanadom na istoj razini.

Barroso je također ustvrdio da je slobodno kretanje ljudi unutar Europske unije osnovno načelo koje se ne može mijenjati. Reakcija je to na izjavu premijera Davida Camerona, koji je izrazio svoju namjeru da ispregovara bolju poziciju za svoju zemlju unutar EU, uključujući i slobodno kretanje. Barroso smatra da Cameron zapravo želi da Velika Britanija ostane u Europskoj uniji.

- Britanija je jača u EU - rekao je, nazivajući sadašnju krizu s ebolom područjem na kojemu Velika Britanija ne bi imala jednak utjecaj da je izvan EU.

- David Cameron svima nam je pisao o eboli... Koji bi bio utjecaj britanskog premijera da Britanija nije u EU? Njegov utjecaj bio bi jednak nuli - rekao je Barroso.

>> 'Sve nas žele asimilirati u Sjedinjene Europske Države'

Komentara 4

Avatar cheguevara..
cheguevara..
17:55 19.10.2014.

Ovako su ove smijesni birokrati prijetili Norveskoj i Svicarskoj da ce krepat od gladi bez njih. Kad ono ove dvije zemlje nikad bogatije, svaki Norvedjanin je tezak milijun eura, a Svicarci opet na prvom mjestu ekonomski najkompetitivnijih zemalja na planeti, po sesti put zaredom. Njima gradjani prevrcu po kontejnerima, pola zemalja im je u financijskom kolapsu, jedva dube na koljenima da se ne sruse, a stalno prijete svima oko sebe, umjesto da konacno priznaju sebi, Bogu i narodu, da im je taj projekt EU komunjare najvece ludilo sto je covjecji um ikada izrodio. Svi svjetski ekonomisti su rekli da je euro najvece zlo u povijesti Starog Kontinenta, vece od oba svjetska rata, a da su oni fanaticari, i da nece da priznaju, nego radije vuku narode u ponor bez povratka.

AR
Artemisia
19:54 22.10.2014.

Vel. Britanija nije zapravo nikad ni bila potpuno u EU, nego ono malo s jednom nogom, a eure nikako a politicki utjecaj svakako - Oni su bogati i vani i unutra i bas ih briga, nego ovako nam mogu diktiratiati domace zadace otvoreno, a mogu oni i bez toga , njihov Mi6 je udomacen kod nas od 90tih, 'postavljaju politicare i savetnike koji im odgovaraju i vladaju nama, jos nam neprekidno dijeleci nekakve lekcije o nekoj toboznjoj demokraciji, tj, njihovoj diktaturi. E , pa ako ne promijenimo mvlast i dalje cemo robovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije