Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog Sergeja Skripala

Veleposlanik EU-a u Moskvi na konzultacijama u Bruxellesu

Ruski špijun, njegova kći i policajac nalaze se u kritičnom stanju u bolnici
Foto: Reuters
26.03.2018.
u 00:30

Povjerenica za vanjske poslova EU-a imala je "konzultacije sa šefom izaslanstva Europske unije za Rusku Federaciju", piše u priopćenju.

Veleposlanik EU-a u Rusiji, pozvan na "konzultacije" u Bruxellesu kao reakciju na trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala, razgovarao je u nedjelju sa šeficom europske diplomacije, objavio je ured Federice Mogherini.

Povjerenica za vanjske poslova EU-a imala je "konzultacije sa šefom izaslanstva Europske unije za Rusku Federaciju", piše u priopćenju.

Konzultacije s veleposlanikom Markusom Edererom "nastavit će se sljedećih dana", dodaje se.

Europska unija dala je u četvrtak podršku Velikoj Britaniji, koja sumnjiči Rusiju da je otrovala bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju na britanskom tlu, i najavila opoziv svojeg veleposlanika.

Nekoliko zemalja EU-a najavilo je u petak da će sljedećih dana poduzeti mjere protiv Rusije, poput protjerivanja diplomata, kao reakciju na to trovanje počinjeno uz pomoć moćnog nervnog agensa.

Komentara 6

Avatar abcd
abcd
01:22 26.03.2018.

Englezi, gdje su dokazi? Jel to ono..."imamo dokaze, ali ih nećemo pokazati"?

KA
KaraMarko
04:29 26.03.2018.

Jao jao...kakvi su to cirkusanti EU...

Avatar nekakav
nekakav
07:05 26.03.2018.

par kilometara od mjesta gdje su našli pijanog i nadrogiranog, oca sa kćerkom, nalazi se porton down, najveći engleski centar za otrove, najmoderniji laboratorij, koji među ostalim ima i živčane otrove, bojne otrove. i sad bih ja trebao vjerovati da je rusija kriva za napad na bivšeg dvostrukog špijuna, i to otrovom koji se nekad proizvodio u sssr-u, na tlu današnjeg uzbekistana, u tvornici koju su nedavno amerikanci počeli rušiti? napad 'najjačim živčanim otrovom', a ovi su i dalje živi, osim proljeva, nemaju nikakvih problema..? doktor koji je prvi imao kontakt sa njima je bez ikakvih zdravstvenih posljedica, a policajac koji je navodno osiguravao mjesto pronalaska ovo dvoje, ima nekih problema, ali mu nitko ne smije prići, novinari najmanje? žao mi je, al za optužiti neku zemlju za trovanje bojnim otrovom treba imati dokaze čvrste kao titan. engleska ima kamere na svakom koraku, i snimili su sve- da imaju dokaze, ne bi govorili o velikoj vjerojatnosti da su rusi krivi, jer 'nema drugog objašnjenja'! kao i kod onog srušenog aviona u ukrajini, bez dokaza se ruse optužuje, a zanemaruju evidentni dokazi da nisu krivi. btw., jeste znali da je pilot aviona koji je srušio taj putnički avion, nedavno umro u neobičnim okolnostima u ukrajini...? sam je tvrdio da je on srušio avion, jer je dobio takvu naredbu? zapadni tisak to nije ni spomenuo, al ukrajinski slobodni mediji (od vlasti, koji još nisu zatvoreni), jesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije