Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice utakmice

Veleposlanica u Grčkoj uložila prosvjed zbog napada na navijače

'07.10.2011., Grcka, Pireji - Stadion Georgios Karaiskakis. Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u nogometu 2012 u Ukrajini i Poljskoj. Hrvatska - Grcka. Navijaci Grcke sa srpskom zastavom Photo: Sanji
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
11.10.2011.
u 14:10

Vesna Cvjetković upozorila je na propuste policije i službi za osiguranje koje nisu dobro štitile hrvatske navijače.

Hrvatska veleposlanica u Grčkoj Vesna Cvjetković uložila je u utorak prosvjed grčkom ministarstvu vanjskih poslova zbog napada na hrvatske navijače tijekom nogometne utakmice Grčke i Hrvatske u Pireju.

Kako piše u priopćenju hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova, Cvjetković je grčko ministarstvo izvijestila o svim incidentima kojima je osobno svjedočila te je naglasila da policija i osiguranje nisu na odgovarajući način štitili hrvatske navijače.

O nepravilnostima je odmah obavijestila i šefa osiguranja na stadionu, kao i šefa kabineta grčkog ministarstva unutarnjih poslova. Međutim, niti su izgrednici uhićeni, niti su daljnje provokacije spriječene.

Grčko se ministarstvo složilo s veleposlaničinim tvrdnjama o nepravilnostima – izrazilo je žaljenje te poručilo da će o svemu dodatno izvijestiti ministre unutarnjih i vanjskih poslova te kulture i sporta. Istraga o propustima službi osiguranja je u tijeku.

Komentara 6

OB
-obrisani-
15:11 11.10.2011.

na toj utakmici jedini su nasi navijaci bili na visini zadatka, da su se ponijeli ko talijani na hejselu bilo bi mrtvih-prihvatili topovsku paljbi i vratili im istom mjerom, pa kad su ovi poceli gadjat nase stolicama nasi im vratise istom mjerom, a da nije bilo murije bili bi grci presli ko 10 puta jaci srbi u hrvatskoj, bila bi traktorijada na igralistu ali grcka-bravo decki

OB
-obrisani-
17:18 11.10.2011.

profesionalni sport treba ukinuti, poglavito nogomet i boks, kome to koristii osim nogometašima i mešetarima, kakve koristi imam ja ili moje dijete od toga što je orluka zabio gol ili ga nije zabio. Tu lovu kojom se debelim guskama mažu vratovi treba preusmjeriti u sportske aktivnosti djece koje bi trbale biti obvene kao i matematika, ne mislim tjelesni već ozbiljen sportske aktivnosti u vanškolsko vrijeme kao i sviranje insturmenta ili pjevanje zboru, pa da vidiš kroz par godina imati ćemo zdrav mladi naraštaj a nogoemtaše koji ne će moći scheviti manekenke jer ne će imati love a i manekenke će se manje prostituirati, isprika rijetikima koje to ne čine, koje se iz ljubavi udaju za nogometaše

VE
velikazmija
17:57 11.10.2011.

tetec 99 ne odobravam nikakvo nasilje tako ni u sportu -- to su priredbe i nisu tamo samo razulareni jesu li srbi ili hrvati --policija kad vidi što se događa --prije incidenta treba taj dio stadiona isprazniti -- uhititi kolovođeđe i u bajbuk -- a ne neke nove pobede mi njih oni nas --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije