Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Veledrogerije od sutra kreću s obustavom lijekova za 3/4 bolnica'

Ističe kako mjesecima upozoravaju na situaciju, apeliraju na hitno rješenje, a nikavo konkretno rješenje im nije ponuđeno.
19. listopada 2020. u 21:08 17 komentara 1513 prikaza
Zagreb: Konferencija za medije u Hrvatskoj udruzi poslodavaca
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednik udruženja veledrogerija pri HGK-u Tomislav Kulić kazao je kako veledrogerije sutra kreću s obustavom lijekova ili značajnom redukcijom za 3/4 bolnica. Podsjećamo, danas je održan sastanak predstavnika veledrogerija s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom zdravstva Vilijem Beroš, no nezadovoljni ponuđenim predstavnici veledrogerija napustili su sastanak. 

VELEDROGERIJE Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, a Beroš nam je kazao: 'Smanjite promet u bolnicama'

- Nakon današnjeg fijaska, veledrogerije više nemaju mogućnosti, već sutra kreću s obustavom lijekova ili značajnom redukcijom za 3/4 bolnica - potvrdio je Kulić za N1.

Kazao je kako ne prijete, već mjesecima upozoravaju na situaciju, a danas su izignorirani na sastanku koji je bio. 

- Redukcije isporuke krenule su prije dva tjedna. Svaka veledrogerija ima neku svoju logiku. One jednostavno više nisu u stanju podmirivati obaveze prema svojim dobavljačima - naveo je i dodao kako preostale zalihe usmjerit će prema kupcima koji su bolje platiše. 

Ističe kako mjesecima upozoravaju na situaciju, apeliraju na hitno rješenje, a nikavo konkretno rješenje im nije ponuđeno. 

Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
UČINKOVITOST CJEPIVA
Stručnjaci otkrili što se može dogoditi dođete li u dodir s virusom 10 dana nakon prvog cijepljenja
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • mali gracin:

    U hrvatskoj su lijekovi skuplji za 30% od evropskog prosjeka...tko je hrvatima nametnuo takove cijene...????

  • darkokrei:

    Vidim da su botovi po službenoj dužnosti i ovdje, pokušava se opravdati da je valjda normalno ne plaćati račune i usluge preko 1000 dana...kako je ono Plenky rekao za ovrhe, svi računi se moraju plaćati? Za sve koji za parizer ... prikaži još!r ne zarađuju braneći državu po portalima, na cijenu lijeka daleko najviše utječe Ministarstvo zdravstva, preko agencije HALMED. Samo proguglati "Pravilnik o mjerilima za određivanje NAJVIŠE dozvoljene cijene lijeka"

  • NKNK:

    Zakonski rokovi plaćanja između pravnih osoba su unutar 45 dana. Jedan Agrokor i čelnici su zbog dugova i neplaćanja dospjeli gdje jesu. Tko ovdje odgovara ?