Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TO I POLICIJA KAŽE'

Velečasni Tomić: Nikome nisam zabranio da migrantu daje kruh i vodu, no treba ih prijaviti

Velečasni Josip Tomić
Foto: Facebook/Župe Kupske doline - Turke, Kuželj, Brod na Kupi
07.09.2018.
u 16:03

Moje je upozorenje rezultat sve češćih slučajeva provala po kućama u našim selima, pa i krađa, uništavanja imovine, rekao je Josip Tomić

Velečasni Josip Tomić iz Župe Pokupska dolina, koji je na Facebook stranici Župe objavio obavijest župljanima u kojima ih upozorava da ilegalnim migrantima ne daju hrane i vode i ne primaju ih u svoje domove, post je, nakon objave istoga u medijima izbrisao.

- Nisam ga izbrisao jer ne stojim iza tih riječi, već stoga što se moje upozorenje sada zloupotrebljava, a to svakako ne želim. Sve to što sam napisao, pojasnio sam detaljnije i svojim župljanima, tako da oni znaju moje mišljenje  - kazao je za Večernji list velečasni Josip Tomić.

Dodao je da nije nikome zabranio da ikojemu migrantu daju kruh i vodu, niti će ikome od svojih sumještana da to i naprave, to zamjeriti.

- To mi, naravno, nije cilj. Svatko neka napravi po savjesti, no činjenica je da je riječ o ljudima koji ilegalno dolaze u Hrvatsku, pa i policija kaže da se takve osobe treba prijaviti. To predlažem i svojim mještanima, jer pomaganjem njima sudjelujete u kaznenom djelu nezakonitog boravka u Hrvatskoj. Naravno da ćemo pomoći putniku namjerniku, ali zna se tko su putnici koji putuju i vraćaju se svojim domovima. S druge strane, moje je upozorenje rezultat sve češćih slučajeva provala po kućama u našim selima, pa i krađa, uništavanja imovine, a bilo je i slučajeva da migranti ne žele izići iz kuća. U našem kraju uglavnom živi staro stanovništvo, koje ne zna druge jezike i teško se sporazumijeva s migrantima, pa su i u strahu, posebno nakon niza slučajeva provala i krađe. Najviše je takvih slučajeva bilo u selu Kupare - dodaje nam velečasni Tomić. 

Kaže da nema ništa protiv migranata, da ima prijatelje i mještane puno vjeroispovijesti. Upozorava, pak, da sve češće vijesti iz Njemačke, koja je udomila migrante, gdje se govori o ubojstvima, čestim silovanjima, krađama, daju na razmišljanje da postoji i neka druga, tamna strana priče o valu migranata koji je zapljusnuo europske zemlje, te da mu je želja, upozorenjem i pozivom na oprez, zaštititi svoj narod.

Pogledajte video granične policije RH u ophodnji državnom granicom u sprečavanju ulaska migranata iz BiH:

Ključne riječi

Komentara 166

Avatar U_hljeb U gsg vg
U_hljeb U gsg vg
16:28 07.09.2018.

Ko želi neka pomogne ...ko ne želi ne želi.... nikoga ne treba osuđivati, a zakon je tu da se poštuje....

KR
Krotila
16:31 07.09.2018.

Velečasni Tomić,niste dužni se nikome ispričavati.

SO
SoloHan
16:37 07.09.2018.

Odojka im spremit i šljivu za aperitiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije