Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Većini je građana normalno da gradonačelnici, načelnici i 
župani kradu

Gong
Marko Prpic/PIXSELL
30.06.2017.
u 06:45

GONG je proveo istraživanje o akterima i mehanizmima zarobljavanja javnih institucija i resursa u svrhu partikularnih interesa

– Velikoj većini građana uopće ne smeta to što lokalni političari koriste javne institucije i resurse u svrhu ostvarivanja svojih partikularnih interesa. To je najporazniji zaključak GONG-ova istraživačkog izvještaja studije kvalitete lokalnog javnog upravljanja u Hrvatskoj “Naša zarobljena mista”.

To se istraživanje bavilo akterima i mehanizmima djelomičnog ili potpunog političkog i regulativnog zarobljavanja javnih institucija i resursa u svrhu ostvarivanja partikularnih interesa pojedinaca, grupa i mreža moći u Zagrebu, Dubrovniku, Slavonskom Brodu i Istarskoj županiji.

U svim tim jedinicama lokalne i regionalne uprave istraživanje je potvrdilo, u većoj ili manjoj mjeri, postojanje navedenih praksi. Zapošljavanje, komunalno-građevinski radovi, prostorno planiranje i mjere socijalne politike mehanizmi su pomoću kojih gradonačelnici, načelnici i župani jačaju i kontroliraju svoje mreže, osiguravaju potporu drugih političkih opcija, povećavaju vjerojatnost reizbora...

– Moramo osvijestiti ljude da nije u redu da gradonačelnici, načelnici i župani kradu – kazala je Nives Miošić-Lisjak, članica istraživačkog tima.

Komentara 11

Avatar kravata
kravata
07:52 30.06.2017.

uvijek se kralo i uzivalo otuđeno tito i njegove desne ruke su imali vise od todorica brodove, jahte, stanove od pariza do amerike, vile, otoke lovista, orgije, putovanja cijele armade po oceanima dok su porezni utirivaci gladnom selu pobrali i zadnju koks iz kokosinjca. sve je to nasljedstvo komunistickog odgojenog duha posle 45-te godine a ti koji kradu su djeca ili unuci iz prosle drzave.

Avatar vekavac
vekavac
13:11 30.06.2017.

gospodo nije normalno da kradu ali je normalno da svi znamo da kradu i za to ne odgovaraju ni na koji način.

WU
wuggibiba
16:00 30.06.2017.

Nemrem vjerovati , a gdje su radili ovu anketu? U BIH ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije