Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Većina stranaka istaknula svoje kandidate za župana

13.11.2008.
u 15:24

Gospodarska kriza i najava “stezanja remena” skrenula je pozornost s priprema stranaka za predstojeće lokalne izbore na važnije teme. U Međimurju se više govori o kandidatima za župana, a manje za gradonačelnike. I dok su u nekim strankama imena kandidata otkrili već prije više mjeseci, u nekima se još ništa ne zna.

– Novo Županijsko vijeće izabrat ćemo 10. prosinca, kada ćemo znati i ime novog predsjednika ŽV-a. Tek nakon toga znat ćemo tko će nam biti kandidat za župana – kaže povjerenik u međimurskom HNS-u Matija Posavec.

Uz njega, kao kandidati za predsjednika ŽV-a u kuloarima se spominju i Dragutin Glavina, Juraj Lajtman, Franjo Bukal..., ali i neka manje poznata imena iz redova “mladih lavova”. U HDZ-u je stvar već odavno jasna. Kandidat za župana bit će Mladen Križaić, koji se vidi u drugom izbornom krugu.

Kao najopasnijeg suparnika vidi Ivicu Perhoča, predsjednika međimurskog SDP-a. U HSS-u zasad šute i opći je dojam da ta stranka premalo istupa u javnost. Konferencije za novinare predsjednik županijske organizacije Petar Novački saziva vrlo rijetko, a rijetko se uključuje i u komentiranje aktualnih događaja putem priopćenja za javnost.

Još nije poznato koji će se od nezavisnih kandidata pojaviti na izborima. Jedno od imena koje se vrti jest Josip Posavec koji nema podršku svog HNS-a, a ni u drugim ga većim strankama ne žele, ali vjeruje da ima podršku javnosti.

Nepoznanica je i saborski zastupnik Dragutin Lesar, koji je naspustio HNS i prešao u neovisne saborske zastupnike. Kad smo ga pitali izlazi li samostalno na izbore, prva reakcija bio je – grohotan smijeh.

– Ne mogu reći ni da ni ne. Još nisam odlučio. Imao sam desetak razgovora s predstavnicima stranaka iz Čakovca i Zagreba, a i nekim nezavisnim kandidatima koji će izaći na izbore – kazao je D. Lesar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije