Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Večernjakova naslovnica na pročelju kafića: 'Mišo je bio idealan i kao gost i kao susjed'

Radićeva ulica dio je života Miše Kovača, a Mišo dio života Destina, objašnjava vlasnik kafića Momo Kovačević zašto su na pročelju uokvirili naslovnicu biografije velike pjevačke zvijezde.
07. svibnja 2019. u 15:43 8 komentara 2543 prikaza
Uokvirena naslovnica specijala Večernjeg lista u kafiću Destino
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Za naslovnicu prvog broja iz Večernjakove edicije biografija slavnih osoba, posvećenog glazbenoj legendi Miši Kovaču, mjesto na pročelju zagrebačkog kafića Destino bilo je rezervirano i prije nego je Mišina biografija na 132 stranice uopće otišla u tisak.

Mišo Kovač SPECIJAL BIOGRAFIJA KRALJA ESTRADE Arsen mu je napisao pjesmu 'Djevojka iz mog kraja', Mišo je odbio!

 

Slavni Dalmatinac živio je u Radićevoj 34 do 2004., na katu iznad samog Destina, tu je svakoga dana ispijao svoj kapučino, a slučaj se pobrinuo da u blizini živi i redovito u Destino zalazi i Ivan Živković Žika, jedan od autora biografije o Miši Kovaču. Vlasnik kafića, Momo Kovačević, nije puno razmišljao: Radićeva ulica dio je života Miše Kovača, Mišo je dio života Destina.  

- Čim sam od Ivana čuo da se sprema biografija, odmah sam rekao da bih naslovnicu uokvirio za pročelje lokala. Poštujem Mišu, bio nam je stalni gost, iznad nas je živio četiri godine, dobro smo se upoznali i dosta družili. Kad je bio u Zagrebu, dolazio je svakodnevno na kavu, a bio je odličan kao čovjek, idealan i kao gost i kao susjed. Nikad mu nije smetala buka, stolovi i stolci vani, ništa... Uvijek bi naručio mali 'kapučino', kako je govorio, s dvije vrećice šećera i coca colu - prisjeća se Momo, koji se s Mišom vidio i nekoliko puta otkako je odselio. 

Uokvirena naslovnica specijala Večernjeg lista u kafiću Destino | Autor : Marko Lukunić/PIXSELL Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Četverogodišnje razdoblje s pjevačkom zvijezdom u susjedstvu bilo je, kaže, jako zanimljivo, jer su u Destino s Mišom tada dolazili i drugi glazbenici, producenti, novinari... 

suze su samo tekle Ganuo ga bolestan Mišo! Emotivan Rađa otvorio dušu: 'Plakao sam kao malo dijete'

- Kad bi došao sam, sjeli bi zajedno, popričali, uglavnom o nogometu i svakodnevnim stvarima, nikad nije govorio o svojoj karijeri i nastupima. Bio je dosta skroman. Ponekad bi se na kavu spustila i supruga Lidija. Posebno pamtim jednu noć. Bio je vikend, skoro ponoć i fešta u lokalu, pušta se i domaća glazba, dobra atmosfera, s razglasa ide Mišina pjesma Dalmatino. Baš u tom trenutku, otvaraju se vrata kafića i ulazi s cigaretom u ustima nitko drugi nego Mišo. Scena kao iz filma, sve utihnulo, gosti koji nisu znali da nam je susjed, zinuli: Zar će sad Mišo pjevati?! Dobro smo se nasmijali, a Mišo je zapravo svratio vidjeti možemo li mu osloboditi parkirno mjesto. To je bio naš dogovor kad se kasno vraćao iz grada... - prepričava Momo, koji je često svjedočio kako pjevačku zvijezdu obožavatelji u kafiću mole za zajedničku fotografiju. 

Mišo Kovač Velikodušni pjevač Mišo Kovač splitskom KBC-u donirao defibrilator vrijedan 100.000 kuna

I to, kaže, svih uzrasta, od Mišinih vršnjaka do klinaca.  

>>Pronađite na svim kioscima diljem Hrvatske. Velika biografija Miše Kovača, na 132 stranice, s nikad viđenim fotografijama za samo 25 kuna!

Rijeka: Ivan Đikić sudjelovao na znanstvenom skupu o virusu COVID-19
PODRŽAO VLADU I STOŽER
Pet preporuka znanstvenika Ivana Đikića za primjenu novih mjera
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
EY PODUZETNIK GODINE
Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad