Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kafić Destino

Večernjakova naslovnica na pročelju kafića: 'Mišo je bio idealan i kao gost i kao susjed'

Uokvirena naslovnica specijala Večernjeg lista u kafiću Destino
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
07.05.2019.
u 15:43

Radićeva ulica dio je života Miše Kovača, a Mišo dio života Destina, objašnjava vlasnik kafića Momo Kovačević zašto su na pročelju uokvirili naslovnicu biografije velike pjevačke zvijezde.

Za naslovnicu prvog broja iz Večernjakove edicije biografija slavnih osoba, posvećenog glazbenoj legendi Miši Kovaču, mjesto na pročelju zagrebačkog kafića Destino bilo je rezervirano i prije nego je Mišina biografija na 132 stranice uopće otišla u tisak.

 

Slavni Dalmatinac živio je u Radićevoj 34 do 2004., na katu iznad samog Destina, tu je svakoga dana ispijao svoj kapučino, a slučaj se pobrinuo da u blizini živi i redovito u Destino zalazi i Ivan Živković Žika, jedan od autora biografije o Miši Kovaču. Vlasnik kafića, Momo Kovačević, nije puno razmišljao: Radićeva ulica dio je života Miše Kovača, Mišo je dio života Destina.  

- Čim sam od Ivana čuo da se sprema biografija, odmah sam rekao da bih naslovnicu uokvirio za pročelje lokala. Poštujem Mišu, bio nam je stalni gost, iznad nas je živio četiri godine, dobro smo se upoznali i dosta družili. Kad je bio u Zagrebu, dolazio je svakodnevno na kavu, a bio je odličan kao čovjek, idealan i kao gost i kao susjed. Nikad mu nije smetala buka, stolovi i stolci vani, ništa... Uvijek bi naručio mali 'kapučino', kako je govorio, s dvije vrećice šećera i coca colu - prisjeća se Momo, koji se s Mišom vidio i nekoliko puta otkako je odselio. 

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Četverogodišnje razdoblje s pjevačkom zvijezdom u susjedstvu bilo je, kaže, jako zanimljivo, jer su u Destino s Mišom tada dolazili i drugi glazbenici, producenti, novinari... 

- Kad bi došao sam, sjeli bi zajedno, popričali, uglavnom o nogometu i svakodnevnim stvarima, nikad nije govorio o svojoj karijeri i nastupima. Bio je dosta skroman. Ponekad bi se na kavu spustila i supruga Lidija. Posebno pamtim jednu noć. Bio je vikend, skoro ponoć i fešta u lokalu, pušta se i domaća glazba, dobra atmosfera, s razglasa ide Mišina pjesma Dalmatino. Baš u tom trenutku, otvaraju se vrata kafića i ulazi s cigaretom u ustima nitko drugi nego Mišo. Scena kao iz filma, sve utihnulo, gosti koji nisu znali da nam je susjed, zinuli: Zar će sad Mišo pjevati?! Dobro smo se nasmijali, a Mišo je zapravo svratio vidjeti možemo li mu osloboditi parkirno mjesto. To je bio naš dogovor kad se kasno vraćao iz grada... - prepričava Momo, koji je često svjedočio kako pjevačku zvijezdu obožavatelji u kafiću mole za zajedničku fotografiju. 

I to, kaže, svih uzrasta, od Mišinih vršnjaka do klinaca.  

>>Pronađite na svim kioscima diljem Hrvatske. Velika biografija Miše Kovača, na 132 stranice, s nikad viđenim fotografijama za samo 25 kuna!

Komentara 8

DU
Deleted user
18:02 07.05.2019.

dragi moj brko...

Avatar rubinet
rubinet
16:02 07.05.2019.

I premda su mi većina njegovih pjesama grčko-mex-tex mješavina suza,patnje,zapomaganja i boli,ipak izjavljujem: Mišo legenda!

DU
Deleted user
20:12 07.05.2019.

Nema do Mise...legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije