Naslovnica Vijesti Hrvatska

Već iduće godine iz EU fondova moramo povući preko milijardu eura

Tijekom posjete Vukovaru Tolušić je razgovarao i s načelnicima i gradonačelnicima općina s područja županije gdje je bilo riječi o već završenim projektima ali i onima koji su u tijeku ili se tek planiraju.
02. ožujka 2016. u 13:41 7 komentara 205 prikaza
tomislav tolušić
Foto: Branimir Bradarić

Hrvatska je prošle godine iz EU fondova povukla 556 milijuna eura što je nedovoljno jer bi realno godišnje trebali povlačiti između milijarde i milijarde i pol eura. Ove godine u planu nam je da povučemo negdje oko milijardu eura iako tu ovisimo o nekim stvarima koje su dogovarale prošlih godina ali već slijedeće godine to mora biti debelo preko toga iznosa, rekao je tijekom današnje posjete Vukovaru ministar regionalnog razvoja u Vladi RH Tomislav Tolušić.

Tijekom posjete Vukovaru Tolušić je razgovarao i s načelnicima i gradonačelnicima općina s područja županije gdje je bilo riječi o već završenim projektima ali i onima koji su u tijeku ili se tek planiraju.

– Kada je riječ o pripremi i provedbi projekata koji se financiraju iz fondova EU Vukovarsko-srijemska županija je među najboljima uopće u Hrvatskoj. O tome govori i činjenica da se već danas može započeti realizacija projekata vrijednima više od milijardu kuna, istakao je Tolušić dodajući kako lokalne razvojne agencija kao i ona županijska dobro rade.

Prema riječima župana vukovarsko-srijemskog Bože Galića EU fondovi su velika prilika za županiju, ali i sve druge, koji zaostaju i razvoju.

– Nama su potrebni projekti koji bi ubrzali gospodarski rast i razvoj županije i doveli do otvaranja novih radnih mjesta, rekao je Galić koji je rekao i kako bivša Vlada Zorana Milanovića nije imala afiniteta prema najistočnijoj hrvatskoj županiji te da neki od ministara iz Vlade nisu nikad ani bili u županiji.

Inače, ovo je treći ministar iz Vlade RH koji u tri dana posjećuje Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju. U ponedjeljak su Vukovarsko-srijemsku županiju posjetili i ministri Oleg Butković i Lovro Kuščević. Njima se u Drenovcima pridružio i prvi potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko

>> Do 2020. na raspolaganju nam je 10,8 milijardi eura. Ne smijemo ne iskoristiti taj novac

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • miso:

  Lijepo za čuti. ...No, za godinu bumo vidjeli!

 • Avatar kiselica
  kiselica:

  Evo svjezeg kapitala iz EU. Ajme ljudi, sto ce se neki okoristiti.

 • Lavica7:

  Zasto ne dvije milijarde? To bi bilo jos bolje...