Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI NA MORE

Već 268 prijavljenih za sezonske poslove na Jadranu

sezonci
ARHIVA VL
04.03.2010.
u 17:16

Prošle godine 595 osoba s karlovačkog Zavoda za zapošljavanje radilo je u ljetnoj sezoni u jadranskim odmaralištima i tako barem nakratko riješilo problem nezaposlenosti.

Karlovačka područna služba Zavoda za zapošljavanje započela je pripreme za turističku sezonu mnogo prije nego prijašnjih godina. Do četvrtka se na karlovački Zavod prijavilo 268 osoba zainteresiranih za sezonski rad. Predselekciju kandidata u siječnju i veljači već su obavili Istraturist Umag, Riječki uslužni servis i Solaris Šibenik, a koliko će Karlovčana zaposliti, znat će se nakon obavljanja odabira u cijeloj Hrvatskoj.

– Stranke upućujemo i da se samostalno prijave na oglas malih poslodavaca. Poslodavci traže kvalificirane ugostitelje, sobarice, čistačice, pomoćne radnike... I na Sajmu poslova, koji organiziramo 23. ožujka u Domu OSRH Zrinski, nezaposleni će moći razgovarati s poslodavcima i prijaviti se za posao. Bit će 30 poslodavaca – kazala je Ana Pozderac, pročelnica karlovačke ispostave Zavoda za zapošljavanje. Nezaposleni se još mogu prijaviti za sezonski rad - kod svojih savjetnika za zapošljavanje ili savjetnika zaduženog za sezonsko zapošljavanje. Trebaju ispuniti prijavnicu i predati je s kopijom osobne iskaznice. Osobe prijavljene na Zavodu prilikom odlaska na sezonski rad imaju pravo na povrat putnog troška u jednom smjeru od mjesta boravka do mjesta rada. Lani je 595 osoba s karlovačke burze radilo u sezoni na Jadranu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije