Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nazovi 112

Vatrogasci ‘spašavali’ mladića nakon prometne nesreće

vjezba3
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/4
29.05.2012.
u 11:53

Sve se odigravalo kao u stvarnom vremenu da bi se pokazalo koliko je zapravo potrebno da se čitava intervencija spašavanja odradi

Hitne službe grada Ozlja spremne su i za iznimno zahtjevne intervencije. Zaključak je to nakon pokazne vježbe koja je u organizaciji Savjeta za sigurnost prometa na cestama održana na autobusnom ugibalištu u Karlovačkoj ulici u Ozlju.

 Najprometnija cesta

 Sudjelovali su djelatnici Policijske postaje Ozalj, Dobrovoljnih vatrogasnih društava Ozalj i Jaškovo, Hitne medicinska pomoć Doma zdravlja Ozalj te Opće bolnice Karlovac.

 Po zamišljenom scenariju vježbe željelo se pokazati način intervencije žurnih službi kod prometne nesreće s dvije unesrećene osobe koja se dogodila na jednoj od najprometnijih cesta u Ozlju, prilikom koje postoji i opasnost od izbijanja požara.

 – Sve što se događa na vježbi odigrava se u stvarnom vremenu. Vatrogasci ne stoje iza ugla nego nam stvarno dokazuju koliko im treba vremena i na koji način obavljaju svoju intervenciju. Ovime želimo pokazati da se i lokalno može iznimno kvalitetno obaviti intervencija tog tipa.

Naravno, ukoliko to zatreba, pri sličnim stvarnim događajima angažirale bi se i druge jedinice na županijskoj razini, poput Javne vatrogasne postrojbe Karlovac ili Hitne pomoći Karlovac – rekao je Martin Barić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Karlovac.

 Stigla i ekipa za očevid

 Akcija se odigrala nakon zamišljene nesreće i poziva preko mobitela centru 112 koji je zbog ozlijeđenih osoba najprije alarmirao Hitnu pomoć. Nakon njih na teren izlazi policija i vatrogasci koji specijalnim alatom osiguravaju izvlačenje jedne prikliještene osobe.

Na kraju stiže i ekipa za očevid. Vježbu su pratili i čelni ljudi grada Ozlja, župan Ivan Vučić sa suradnicima te predstavnici niza javnih institucija i žurnih službi u akciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije