Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO ISKUSTVO

VIDEO Vatrogasac opisao kako je kanader išao na njih: 'Ma to je bio čisti nalet adrenalina''

Požar kod Baštijuna
Foto: Facebook/ DVD Pakoštane-Vrgada-Vrana
1/10
14.09.2019.
u 15:39

Kanader s punim spremnikom vode leti oko 250 na sat, a prilikom uzimanja vode u prosjeku oko 140 kilometara na sat. To znači da za 10 sekundi uzme 5000 litara vode.

Predsjednik DVD Pakoštane - Vrgada - Vrana Ante Lokin ispričao je za 24sata kako je u petak vatra zahvatila dosta veliki grm tijekom gašenja požara na području Baštijun pa su pozvali kanader koji je zalio cijelo područje pa i same vatrogasce s vodom. 

-  Gasili smo požar između Pakoštana i Vrane, taj dio zovemo Baštijun. Gorjelo je 25 hektara niskog raslinja, ali je bilo opasno jer su u blizini kuće i maslinici. Izašli smo na teren s pet kamiona, džipom i dodatnom opremom. Odjedanput je vatra zahvatila dosta velik grm, plamen je išao šest metara u visinu pa smo zvali kanadere, ispričao je Ante Lokin.

I same vatrogasce iznenadilo je što je kanader došao tako brzo. 

- Bio sam na kamionu na topu, a kolega u kabini ispod mene. Taman smo upalili pumpu i krenuli gasiti kad je odjedanput naletio kanader. U tom trenutku sam vidio da mi nema druge nego da izvadim mobitel i snimam. Sklupčao sam se na krovu kamiona i molio Boga da ostanem živ - priča je Ante Lokin koji je snimio spektakularni video u petak.

Lokin je kazao kako je sagnuo glavu kada se približio kanader, te da je jednom rukom držao mobitel kojim je snimio video. Naime, kanader s punim spremnikom vode leti oko 250 na sat, a prilikom uzimanja vode u prosjeku oko 140 kilometara na sat. To znači da za 10 sekundi uzme 5000 litara vode. 

- Ma to je bio čisti nalet adrenalina. Svi smo bili mokri, od glave do pete. Ali vatra je bila ugašena, što je jedino bitno. Moram pohvaliti iskusnog pilota jer je naglo okrenuo ulijevo i uspio me zaobići koliko je mogao pa me voda nije svom silinom udarila. Ipak je to pet kubika vode - ispričao je Ante Lokin, za 24sata. 

 

Komentara 1

BL
Blomberg
16:00 14.09.2019.

Nista za vidjeti --jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije