Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova provokacija

Vatikan bijesan zbog Benettonove reklame s poljupcem Pape i imama

hu jintao, benedikt, benetton
AFP/PIXSELL
16.11.2011.
u 21:20

Fotomontažu je glasnogovornik Lombardi nazvao neprihvatljivom, a reklame su u Vatikanu uklonjene.

Vatikan je napao novu kampanju tvrtke United colors of Benetton, koja se između ostalog sastoji od fotomontaže koja prikazuje papu Benedikta XVI. kako ljubi imama. Reklama je u srijedu ujutro obješena i u Vatikanu, ali je uskoro uklonjena.

Kako prenosi Reuters, vatikanski je glasnogovornik Federico Lombardi upotrebu fotografije nazvao neprihvatljivom, naglasivši kako za to Vatikan nije dao dopuštenje.

- Ovo je težak nedostatak poštovanja prema Papi, vrijeđanje osjećaja vjernika i jasan primjer kako oglašavanje može kršiti osnovna pravila poštovanja prema ljudima kako bi se provokacijama privukla pažnja - rekao je Lombardi u izjavi.

No nije Papa jedina meta nove kampanje - na jednoj od fotomontaža u usta se ljube američki predsjednik Barrack Obama i njegov venezuelanski kolega Hugo Chavez, dok se na drugoj može vidjeti poljubac Obame i kineskog predsjednika Hua Jintaa.

Komentara 152

DR
drper1oz
18:01 20.11.2011.

R

AA
aabbcc
22:19 18.11.2011.

- Ovo je težak nedostatak poštovanja prema Papi, vrijeđanje osjećaja vjernika ________________STRASNO ! Ovo je gore od onih ZLIH karikatura sa Muhamedom., .!!

SE
serđo
07:44 17.11.2011.

ogavno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije