Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčen izjavom

Profesor Jovanoviću: Vaši su kriteriji cirkusarija za nagrađivanje podobnih

jovanović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
21.04.2014.
u 20:06

Za pet godina, koliko mu nedostaje do pune mirovine, profesoru Vidu će zbog odluke ministra uzeti 40.602 kune

Profesor njemačkog jezika u OŠ Antuna Augustinčića u Zaprešiću Božidar Vid jedan je od petnaestak posto nastavnika kojima će, odlukom ministra obrazovanja Željka Jovanovića, od 1. travnja plaće biti manje. Profesor Vid ima 35 godina staža, ali nema status mentora i savjetnika.

– U mojoj školi je uvijek bilo važnije voditi računa o kvaliteti rada s djecom nego o trčanju za titulama. Da je tako govori i podatak da je od devedesetak zaposlenih nastavnika samo jedan u statusu savjetnika, za razliku od škola gdje od četrdesetak zaposlenih 38 ima mentorski ili savjetnički status – objašnjava nam profesor Vid, ogorčen izjavom ministra da se oni koji nemaju status mentora ili savjetnika “nisu dovoljno trudili”.

Zbog toga mu je profesor Vid uputio otvoreno pismo u kojem je između ostalog izračunao da će u sljedećih pet godina, koliko mu nedostaje do pune mirovine, zbog Jovanovićeve odluke ostati bez 40.602 kune.

– Najviše me ogorčilo što je ministar rekao da nam nitko nije kriv i da se nismo dovoljno trudili. Odgojio sam generacije učenika, ove godine tri su mi na županijskom natjecanju.... Imam malu plaću, a kao vrhunac došao je taj bahati, cinični, omalovažavajući odnos prema meni i kolegama u istom statusu, prema toj “nevažnoj” kategoriji ljudi – kaže Vid.

Odluku ministra da se ne nagrađuju godine staža provedene u razredu naziva skandaloznom procjenjujući da će ovakva politika “iskorijeniti obične učitelje i profesore”.

– Ovo je jedna velika diskriminacija učitelja i profesora po kriterijima koji ne postoje. Kriteriji su cirkusarija kojom je Ministarstvo nagrađivalo svoje podobne. A nas 10 do 15 posto smo luzeri. I tko nam je kriv – ironično zaključuje profesor Vid.

>>Većini učitelja plaće će biti veće, gubitnici sa 30 i više godina staža

Komentara 85

DU
Deleted user
20:17 21.04.2014.

dizač tegova svoju zadaću utiranja hrvatskog školstva radi na najboji način. samo čekam da mu još daju nagradu sv. savo za izutzetan rad u promicanju srpstva.

MO
morituriite
20:21 21.04.2014.

Jovanović je grobar hrvatskog školstva i znanosti, grobar! Lik namjerno i sustavno uništava hrvatski obrazovni sustav. Ako se hrvatski obrazovni sustav nekim čudom i uspije oporaviti nakon Jovanovića, trebat će nam desetljeća za to.

ĆA
ćaćaća
20:24 21.04.2014.

partija je uvijek nagrađivala samo podobne..vjerojatno je i druga jovanovića nagradila diplomom--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije