Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twittervju - Zdenko Duka

Varga teško uvrijedio novinare optužbom da ih plaćaju farmaceuti

Zdenko Duka
Žarko Bašić/Pixsell
11.11.2014.
u 06:50

Predsjednik HND-a o optužbama ministra zdravlja da novinari pišu protiv njega jer ih plaćaju

Ministar Varga optužio je dio novinara da ih plaća farmaceutska industrija i da zato pišu protiv njega.

To je teška uvreda. Ne pamtim takav napad na novinare. Umjesto da razložno objasni prozivke za sukob interesa, on neargumentirano napada. To što on radi oblik je generalnog pritiska na novinare i nedopustiv način difamacije. On se želi prikazati nedodirljivim, pa da valjda nikome više ne padne napamet propitkivati njegove odluke i postupke.

Osim priopćenjem, hoće li HND još na neki način reagirati? Ipak je optužio novinare za nešto najgore – mito i korupciju.

To je pitanje funkcioniranja Ministarstva, ali i Vlade. Na redu je premijer Zoran Milanović da ga prozove zbog toga što je rekao da su novinari koji pišu protiv njega potkupljeni. Ministar Varga svakako se zbog toga treba ispričati. Krajnje je uvrijedio novinare koji o njemu kritički pišu.

Premijer će reći da ne čita novine i da ne zna o čemu se radi.

Mnogi će mediji to objaviti pa će morati vidjeti. Neće moći zaobići tu temu ni ministrovu izjavu.

>>'Ispričavam se svim novinarima koji časno i pošteno rade svoj posao'

>>'Postoji određeni mali krug novinara koji su rentno motivirani od strane industrije'

Komentara 11

HR
hrza
07:08 11.11.2014.

Nije on nikoga uvrijedio samo je konstatirao činjenično stanje. Pored potkupljenih liječnika postoje i potkupljeni novinari. Farmakomafija radi punom parom.

Avatar Neron
Neron
08:17 11.11.2014.

Uvrijedio je sva tri novinara u Hrvatskoj? Ili Duka smatra da su svi novinari koji pišu?

DD
ddh
10:16 11.11.2014.

Uvrijediti se moze nekoga tko je posten, a ne jednog Duku i njegovo politicki, ideoloski i materijalno korumpirano t.zv. "novinarsko drustvo". Ti navijaci i tvorci "Crvene Hrvatske", ti krizarski borci protiv gradjanske Hrvatske i borci za Josipovica, Milanovica i sa njima borci i za propast Hrvatske, borci za Yugo-regiju tesko podnose istinu. Posteni novinari se u Hrvatskoj mogu nabrojati na prste dvije ruke. A Duka bi trebao prestati izigravati nekakav autoritet. Njega i raznih Munizaba je svakom narmalnom u Hrvatskoj dosta ili hole receno pun kufer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije