Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Repić vs. Podravka

Varaždinski sud srušio presudu koprivničke sutkinje

Repic
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
09.07.2014.
u 10:00

Mjesec dana nakon Podravkina menadžera Mladena Cahuneka i bivši član uprave Miroslav Repić dobio radni spor protiv koprivničke kompanije

Županijski sud u Varaždinu prihvatio je žalbu Miroslava Repića, negdašnjeg člana Podravkine uprave, i tako otkaz koji mu je poslovodstvo koprivničke kompanije dalo u prosincu 2012. godine proglasio nezakonitim.

Linija

Repića je Podravkina uprava predvođena Zvonimirom Mršićem otpustila optuživši ga za višemilijunsku štetu što je nastala zbog problema s linijom za proizvodnju praškastih proizvoda, a u čijoj je nabavi potkraj 2011. godine sudjelovao kao tadašnji član uprave.

Otkaz je iz istog razloga bio dobio i Mladen Cahunek, bivši direktor Službe za razvoj tehnologije i investicije.

Obojica su poveli radne sporove držeći da nisu krivi za štetu nastalu mjesecima pošto je odluka o nabavi linije donijeta. Oba su spora u prvome stupnju vođena na Općinskome sudu u Koprivnici. Sudac Alen Golub presudio je u korist Cahuneka, na što se Podravka žalila, ali je njezinu žalbu prije nešto više od mjesec dana odbio Županijski sud u Varaždinu.

U gotovo identičnome predmetu, Repićevu, sutkinja Vlatka Ljepojević-Novak presudila je u korist Podravke, na što se, pak, višemu sudu žalio bivši član uprave.

Otpremnina

Sada je Županijski sud u Varaždinu prihvatio njegovu žalbu i odmah preinačio presudu koprivničke sutkinje, što se obično čini samo kada je predmet u potpunosti jasan te nije potrebno provesti ponovno suđenje.

Kao što je već poznato, Repić se žalio ne samo na odluku o otkazu, nego i zbog toga što mu je aktualna uprava uskratila isplatu ugovorom zajamčene otpremnine, koja se neslužbeno procjenjuje na oko milijun i pol kuna.

Drugim riječima, ako je Županijski sud u Varaždinu u potpunosti prihvatio njegovu žalbu, Podravka će ga biti dužna ne samo vratiti na posao, nego mu isplatiti sve uskraćene plaće i otpremninu, sve to uvećano za zakonske zatezne kamate.

Tako nastala šteta zbog pogrešne, nezakonite odluke poslovodstva mogla bi biti i nekoliko milijuna kuna.

Iz Podravke jučer nisu komentirali presudu jer je, kažu, službeno nisu primili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije