Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba godine u Karlovcu

Vaništa: Neka o mojim djelima govore drugi

karlovac
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL
1/4
26.04.2014.
u 16:08

Da je riječ o izložbi godine, potvrdile su i stotine Karlovčana koji su čekali pred Galerijom da razgledaju Vaniština djela

Akademik Josip Vaništa simbol je onoga tko povezuje znanost i kulturna dostignuća bez obzira na ideologiju pristranosti. Teško je reći je li on slikar ili pisac - rekao je predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić na otvorenju izložbe crteža, kolaža, slika i projekata "Ishodišta" Josipa Vanište u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu.

Nakon restrospektive u Muzeju suvremene umjetnosti, nedavne izložbe u Ludwig Museumu u Budimpešti, te onoj u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, Vaništa u rodnom gradu izlaže izabrane kolaže, crteže, slike, projekte i dokumentaciju kojima se jedno od ishodišta nalazi dojmovima i sjećanjima na djetinjstvo i mladost provedenu u Karlovac.

Svom rodnom gradu vraća se uoči svog 90. rođendana 17. svibnja. Da je riječ o izložbi godine, potvrdile su i stotine Karlovčana koji su čekali pred Galerijom da razgledaju Vaniština djela. Sam autor poručio je samo neka o njegovom radu govore drugi.

- Vaništa često stvara, a ovog puta vodi računa o ishodištima, koje povezuju likovni kontrasti. Vješto kombinira ulje sa kolažem - rekao je akademik Tonko Maroević. Izložba je realizirana zahvaljujući Gradu Karlovcu i Ministarstvu kulture, a može se pogledati do 15. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije