Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera zemljišta

V. Cetinski pritvor, a Hrvatinu prijava zbog uništenja dokaza

vinka cetinski
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/3
14.04.2011.
u 14:41

Rovinjski odvjetnik mobitelom je naručio da se unište podatci na računalima njegova ureda.

Rovinjski odvjetnik Željan Hrvatin, koji se od utorka nalazi u pritvoru zbog sudjelovanja u malverzacijama  “Končarevim zemljištima” i štete od 35 milijuna kuna tvrtci Kermas ulaganja, zaradio je novu kaznenu prijavu i to za poticanje na kazneno djelo sprječavanja dokazivanja.

Kako je izvijestila istarska policija, u nastavku kriminalističkog istraživanja malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak iz Rovinja počinio kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, dok je 42-godišnjak, također iz Rovinja, počinio isto kazneno djelo, ali poticanjem.

Hrvatin je mobitelom zatražio od 40-godišnjaka da uništi podatke pohranjene na računalima koje su koristili njegov odvjetnički ured te agencija za nekretnine, vlasništvo 50-godišnjaka iz Rovinja, a što je ovaj i učinio, na način da je iz računala izvadio tri kućišta tvrdih diskova, iz kojih je potom izvadio nekoliko magnetnih pločica koje je oštetio prikladnim predmetom. Obavljenim očevidom, utvrđeno je kako su kućišta i magnetne pločice bačeni u kante za odlaganje otpada na području Rovinja i Bala.

Podjsetimo, rovinjski odvjetnik je sedmoosumjičeni u aferi "zemljišta". Određen mu je jednomjesečni pritvor  zbog opasnosti od utjecaja na suoptuženike i svjedoke.

Prvoosumnjičena Vinka Cetinski, prema pisanju iPressa, također će u pritvoru provesti najmanje mjesec dana što joj je danas odredio istražni sudac Županijskog suda u Puli i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Mjesec dana pritvora određeno je i Marinu Sorgi i Borisi Sorgi.

Komentara 14

OB
-obrisani-
15:34 14.04.2011.

Vinka, Pravi si Hrvatica, snašla si se uz Boga i domoljublje i nemreš biti ništa kriva ako češ se pozivati na zastavu i ljubav do svojih..

BE
Bedem1
15:43 14.04.2011.

kao i obicno,ujeo vuk magare.Zanima me dali u ijednom drstvu u Hrvatskoj ima postenih ljudi,jer kako citam svatko je lopov ako mu se ukaze prilika da krade,od najsitnijega seljaka pa do vrha,da li u politiki,sudstvu,skolstvu,zdravstvu,policiji i bilo gdje drugdje i vrlo malo,ako i jedan slucaj,dodje do pravde,ne pravde na hrvatski nacin nego PRAVE pravde.

MP
mparac3
15:26 14.04.2011.

I ovaj potez pametnog odvjetnika, daje nam naslutiti koliko su nevini, a koliko krivi... U \'\'siroke su se gace obukli\'\', nu zaizvjesno je vjerovati da ce cijela banda uskoro nositi gace na stapu....... jednom stapu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije