Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Sladoljev, Nađi i Korlaet komentirali rezultate izbora: 'Domovinski pokret će se raspasti i otići s HDZ-om'

Večernji TV
Večernji TV
17.04.2024.
u 21:56

Prve rezultate izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je u srijedu u 21 sat, a privremene rezultate ažurirat će svakih 15 minuta.

Marko Sladoljev (Most), Davor Nađi (Fokus) i Luka Korlaet (Možemo) stigli su u studio Večernji TV-a, gdje su komentirali prve rezultate parlamentarnih izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP). 

"Trenutačno smo na šest, no u izbornim jedinicama gdje smo udarni još uvijek nisu izbrojeni glasovi. Očekujemo stoga daljnji rast", kazao je Korlaet. Sladoljev kaže da je zadovoljan rezultatima. "Mi smo trenutačno na devet, a očekujemo dvoznamenkasti broj, mislim da bi to bio uspjeh. Ostali smo stranka koja je kontinuirano preživjela sva tri izborna ciklusa. Moglo je biti i bolje, ali u principu smo zadovoljni."

Svoje mišljenje o rezultatima kazao je i Nađi, šef Fokusa. "Zadržali smo parlamentarni status, a sada je samo pitanje koliko ćemo mandata imati. Sigurno je da je još rano izvlačiti zaključke, ali generalno smo zadovoljni, potvrdili smo se kod svojih birača", rekao je Nađi, koji je ponovio da s HDZ-om ne žele koalirati. "Za ovo drugo ćemo vidjeti razvoj situacije i prema tome donositi odluke."

Svoje procjene situacije nakon izbora dao je i mostovac Sladoljev. "Moje su procjene da će se Domovinski pokret raspasti i da će oni otići s HDZ-om i složiti Vladu", rekao je, dodajući da će to biti "kraj Domovinskog pokreta kao političke stranke". "Tvrdili su da nikako ne žele s Plenkovićem, a zapravo smo mi tvrdili da će njihovim ulaskom u Sabor biti puno žetončića i to će se vjerojatno ostvariti."

Korlaet je zadovoljan rezultatima. "Izlazne ankete dale su nam 11 mandata. Rekao je da je to brojka koju možemo očekivati kada svi rezultati budu obrađeni. Pokazali smo da nismo samo zagrebačka nego svehrvatska stranka. Bili smo prisutni posvuda po terenu, čini mi se da su ljudi prepoznali vrijednost našeg programa. Da je to ozbiljan strateški dokument na kojemu je radilo 150 ljudi", rekao je Korlaet, koji je bio na izbornim listama u 3. izbornoj jedinici. Poručio je da ne bi koalirao s HDZ-om. "To vrijedi i dalje, podržat ćemo manjinsku vladu SDP-a, ali u njoj ne smije biti desnice, ne smije biti Mosta i Domovinskog pokreta. To je, naravno, zahtjevno, ali to je naš uvjet."

Slaganje vlade s HDZ-om nije opcija ni za Most, tvrdi Sladoljev. "Ako lijeva vlada bez Možemo može podržati Nikolu Grmoju za premijera, onda o tome možemo razgovarati. Dakle, Nikola Grmoja premijer, to je naš uvjet." Cijelo gostovanje političara u studiju Večernji TV-a pogledajte na našem Facebook profilu.

VIDEO/FOTO Što se jelo i pilo u izbornim stožerima? Fine klope i dobre kapljice nije manjkalo

Večernji TV
1/27

Podsjetimo, prve rezultate izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je u srijedu u 21 sat te će privremene rezultate ažurirati svakih 15 minuta. DIP će odmah po utvrđivanju rezultata glasovanja bez odgode objaviti ih na svojoj mrežnoj stranici.

U 21:45 prebrojeno je 46,19 posto glasova. Velika prednost HDZ-a smanjila se za jedan mandat, i sada ta stranka osvaja 64 mandata. SDP-ovoj koaliciji pripada 42, Domovinskom pokretu 13, Mostu 9, Možemo je sada na sedam mandata, IDS na četiri mandata.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Doček izbornih rezultata u stožeru koalicije Rijeke pravde

Večernji TV
1/50

Komentara 4

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
22:49 17.04.2024.

Zgubidani. Toliko su nesposobni da ih jedino SDP vidi kao potencijalne partnere.

Avatar ljutapica
ljutapica
22:49 17.04.2024.

Plenković vas strpljivo i metodički trijebi. Kao uši.

Avatar southman
southman
07:28 18.04.2024.

Politički patuljci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije