Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNIJELI OSTAVKE

Uz Puljka i Ivoševića ostavku podnio i Kuzmanić: 'Nismo htjeli sudjelovati u pravnim smicalicama, građana se ne bojimo'

Split: Puljak, Ivošević i Kuzmanić službeno su podnijeli ostavke na svoje funkcije
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
08.04.2022.
u 12:18

Puljak je ranije najavio da će do kraja tjedna podnijeti ostavke, što su danas u podne i učinili u Centralnoj pisarnici

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i oba njegova zamjenika Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić podnijeli su ostavke na svoje dužnosti.

Medijima se obratio sada već bivši gradonačelnik Ivica Puljak.

- Upravo smo podnijeli ostavke čime su se ispunili uvjeti da Splićani na kotarskim izborima odluče hoće li zadržati smjer kojim smo mi krenuli ili žele povratak u prošlost na eru političke trgovine. Živjeti za Split, a ne od Splita i  nadamo se da će to biti bez političkih opstrukcija. Prije nekoliko mjeseci smo oporbi ponudili da idemo na izbore, a oni su rekli da može, ukoliko idu i izbori za gradonačelnika. Nismo htjeli biti taoci političkog procesa i problema u Vijeću, zbog čega smo odlučili ponuditi građanima Splita da odluče u kojem smjeru žele ići. Nismo htjeli većinu u Vijeću sklapati u kafićima niti smo htjeli trgovati foteljama - radije ćemo izgubiti na izborima nego na takav način trošiti javni novac. Mario Kuzmanić je također podnio ostavku tako da u narednom periodu možemo razgovarati isključivo o budućnosti Splita - kazao je.

- Mi i danas znamo da smo u pravu, no nismo htjeli diskutirati o raznim pravnim smicalicama s HDZ-om jer je to njihov teren. Na svom terenu oni zamute vodi, izdaju ilegalno mišljenje, lupe pečat ministarstva i onda dijele plijen sa svojim stranačkim kolegama. Od vijećnika očekujem upravo ono što su obećavali tj. da podnesu ostavke i da se izbori za gradonačelnika i izbori za Gradsko vijeće održe u isto vrijeme. Mi se svojih građana ne bojimo - kazao je. 

Ponedjeljak će biti dan kada ćemo se vratiti svojim poslovima, ja ću se vratiti svom poslu na Fakultetu, kazao je.

- Ovaj smjer koji smo mi zacrtali je ono što će sigurno građani Splita to prepoznati i ponovno nam dati povjerenje - kazao je. 

Je li mu žao što su se stvari odvile na ovakav način, Puljak je odgovorio: 

- Mi se fokusiramo na interes Splita, a to je da se prestane s klijentelizmom. Meni nije žao za ono što se dogodilo u prošlosti. Mi nismo željeli konfrontacije, pravni su stručnjaci kazali da je tumačenje zakona na našoj strani, a mi dalje nismo htjeli ulaziti na teren pravnih smicalica. Ostavkom Kuzmanića smo pokazali da nam je interes Splićana na prvom mjestu. Mi od građana tražimo da daju svoje mišljenje.

Komentirao je i kakve su bile emocije prilikom odlaska. 

- Ljudski je to bilo ipak teško. Jutros smo imali kolegij i ja sam se svima zahvalio, ovo su bila vremena koja su bila zanimljiva. Nismo doživjeli neugodnih trenutaka ovdje i na neki način sam ovdje promijenio mišljenje o javnoj upravi. Zahvaljujem se svima što su bili s nama - završio je pa kazao kako sada ide prošetati gradom. 

Komentara 23

PR
prahrvat
12:24 08.04.2022.

Ovaj put za Keruma👍

Avatar zajutrak
zajutrak
12:32 08.04.2022.

Taj lik je totalni politički promašaj, cirkusant neodgovorni, to Splitu stvarno nije trebalo :(

DU
Deleted user
13:35 08.04.2022.

da se razumijemo, ovo nije ni politikanstvo ni pragmaticnost - ovo je primjer kako jedan homosekusalac brani svog decka koji mu je ujedno zamjenik i rabijatni primitivac koji prijeti ljudima oko sebe a to 'pravda' nekakvim aktivizmom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije