Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IMA PRAVO NA TO'

Plenković: Milanović će dobiti ugovore o kupnji borbenih aviona, nema promjena oko COVID potvrda

Nakon sjednice Vlade premijer Andrej Plenković dao izjavu za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
20.01.2022.
u 14:56

Napomenuo je da je suradnja između Hrebaka i njega odlična i da je koalicija koalicija, te da svaka stranka ima svoju različitost.

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon održane sjednice Vlade. Na samom početku ponovio sve što je rekao na Nacionalnom vijeću za uvođenje eura. 

- Bez troškova za građane zamjena kuna u eura. Isticanje dvojnih cijena od 5. rujna do 01. siječnja. Od 15. siječnja plaćamo u eurima. To je ono što je najbitnije - napomenuo je. Više o onom što je rečeno na Nacionalnom vijeću za uvođenje eura, pročitajte OVDJE

Na konferenciji je komentirao pismo koje mu je uputio predsjednik Zoran Milanović u kojem se spominje nalaz Inspektorata obrane koji je utvrdio kako Glavni stožer OSRH i načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj nisu postupali protivno zakonu. Milanović, podsjećamo, u tom pismu traži skidanje oznake tajnosti s navedenog nalaza Inspektorata, te je u pismu naveo kako ne vidi mogućnost daljnje suradnje s ministrom obrane Mariom Banožićem . 

- Neprihvatljivo mi je slanje pisama. Taj scenarij upućivanja pisama koje nisam vidio dok nisu objavljena na webu, metodološki je apsolutno neprihvatljivo. Irelevantna su mi sva ta pisma, koliko god ih ima. Nisam čitao izvještaj koji spominje Milanović. U njegovom pismu piše "Ne vidim daljnju suradnju". Ok, mogu i ja tako reći da predsjednik države zlostavlja veliki dio institucija, javnosti, medija...

Na pitanje hoće li od Banožića tražiti da javno objavi to izvješće, Plenković je kazao da neće. 

- Nije Banožić taj koji stavlja klasifikaciju na te dokumente. Banožić je rekao da je zadovoljan izvješćem. Ako je on zadovoljan, meni je ok. Nisam čitao, kad budem imao vremena, pozabavit ću se tom temom - kazao je. 

Na pitanje kakva će biti buduća suradnja između Banožića i Milanovića, poručio im je da surađuju te je kratko komentirao: - Nek' komuniciraju. 

- Milanović će dobiti tajne ugovore o Rafalima. Ima pravo na to na kao predsjednik države- dodao je. 

20.01.2022., Zagreb - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic nakon sjednice Vlade dao izjavu za medije. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na pitanje o ukidanju COVID-potvrda, kazao je kako nema promjena te je istaknuo kako je dobro da nema hospitaliziranih koliko je zaraženih. 

- Primjeri drugih zemalja mogu biti korisni, ali situacija je bitno različita. Raspravu o tome uglavnom vode zemlje u kojima je procijepljenost bitno veća nego u Hrvatskoj, kazao je

Upitan da komentira izjavu Daria Hrebaka o uvodnoj potpori ministru Darku Horvatu, pitao je kad je to točno Hrebak rekao. 

- Ministar radi i rade svi resori - objasnio je. Napomenuo je da je suradnja između Hrebaka i njega odlična i da je koalicija koalicija, te da svaka stranka ima svoju različitost. 

Komentirao je i aferu s državnim stanom i prijavom prebivališta predstojnika njegova ureda Zvonimira Frke-Petešića. 

- To je fenomenalan primjer. Gledam to sa simpatijama. Odmah se gleda kut kako naškoditi Vladi i Zvonku. Preporučio bi im da oni rade kako i on posljednjih 30 godina. Ja ga znam jako dugo. Pa onda neka pričaju. Čitajte priopćenje Ministarstva - kazao je. 

- Hajdemo vidjeti tko je sve živio u tom stanu. Živjeli su u tom stanu sad bivši ministar Salaj, sad bivša ministrica Sobol, sad bivša državna tajnica Sonja Čikotić. Frka-Petešić ima pravo na to. Što vi mene pitate je li netko prijavio prebivalište ili ne? Ta tema je u eteru da bi bio problem - kazao je i dodao: - Čovjek nema nekretninu. Došao je iz Francuske s mjesta veleposlanika. Je li ukrao? Nije. Ima li pravo na to? Da. Hoće li netko živjeti u stanu nakon njega? Hoće. 

- Je li se zgrada u Jurišićevoj obnovila brže zbog njega? Nije. Ima li pravo na stan od 95 kvadrata? Ima na 90-95 kvadrata, ali stanovi nisu napravljeni baš svi isti.  Radite aferu čovjeku kojemu ne možete pronaći crno ispod nokta. To se radi namjerno. Radi se haranga - kazao je. 

- Pitajte Grbina kako se ponaša ako hoće biti šef oporbe, ali ovako kako se ponio jučer - ne - kazao je za kraj konferencije. 

VIDEO: SDP-ova Sabina Glasovac izazvala salve smijeha u Saboru

 

Ključne riječi

Komentara 24

IZ
iznadzagrebanebo
15:23 20.01.2022.

Nezamislivi iznosi prelili su se u tuđe džepove kupnjom ovih nepotrebnih aviona, kroz cjepiva koja će se baciti ili su već bačena, kroz plaće i beneficije dužnosnika kojima je jedina svrha služiti strane gospodare i narod držati što ustrašenijim ii pokornijim, "politika" je postala djelatnost reketarenja naroda, osiromašenja čovjeka i ja političarima ne vjerujem ni riječ, Plenkoviću osobito.

BU
Bubalamala
16:14 20.01.2022.

Ako te avione narod plača onda se mora znati cijena i što se plača.Ako ih plačaju Premijer i njegov ministar onda neka ih čuvaju za sebe.

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
17:16 20.01.2022.

Smijesno! "Cijepivo" uopce ne djeluje protiv Omicrona, tako da taj argument kako su drugi procjepljeniji i zato mogu ukinuti mjere, nema naucnu podlogu. Istina he naime, da ukidaju mjere jer je Omicron bezopasan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije