Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema useljiv stan ili kuću u Zagrebu

Ministarstvo se oglasilo o dodjeli stana Frki-Petešiću: Pitanje njegova prebivališta nije bio uvjet

Zagreb: Zvonimir Frka-Petešić o izbacivanju znanstvenika iz Vladina Znanstvenoga savjeta
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.01.2022.
u 14:35

Budući da je dužnosnik potvrdio kako u vlasništvu ili najmu nema useljiv stan ili kuću u Zagrebu, na mjestu obavljanja preuzete dužnosti, g. Frka-Petešić ostvario je pravo na dodjelu stana u državnom vlasništvu, nevezano s njegovim prebivalištem, poručili su iz Ministarstva

Nakon brojnih medijskih upita i napisa na temu državnog stana u kojem boravi predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zvonimir Frka-Petešić, oglasili su se iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

"Naime, na temelju podnesenog zahtjeva tadašnjem Ministarstvu državne imovine, g. Frki-Petešiću dodijeljen je stan na korištenje u Zagrebu (Odlukom Ministarstva od 13. listopada 2017. godine).

Budući da je dužnosnik potvrdio kako u vlasništvu ili najmu nema useljiv stan ili kuću u Zagrebu, na mjestu obavljanja preuzete dužnosti, g. Frka-Petešić ostvario je pravo na dodjelu stana u državnom vlasništvu, nevezano s njegovim prebivalištem. Stoga u predmetnom slučaju pitanje njegova prebivališta nije bio uvjet u postupku donošenja odluke o dodjeli državnog stana.

Veličina predmetnog stana iznosi 96 m2, a ostvario je pravo na njegovo korištenje na temelju Zakona o upravljanju državnom imovinom te u skladu s odredbama Uredbe o mjerilima i kriterijima dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba ("Narodne novine" broj 127/13).

Podsjećamo ujedno kako su Državne nekretnine d.o.o. i Ministarstvo već obavijestili javnost da je g. Frki-Petešiću dodijeljen stan u skladu s pravnim okvirom na temelju kojeg je ostvario pravo na stan veći od 60 m2, čemu se pridodaje i 10 m2 po članu obitelji (supruga i dvoje djece).
 
Napominjemo ujedno kako je broj slobodnih državnih stanova ograničen te je jasno da među raspoloživim stanovima nije uvijek moguće pronaći stan točne površine te se u praksi može dodijeliti nešto manji ili veći stan, a sve u okvirima pripadajućih prava, koji je po svojoj veličini najprikladniji s obzirom na broj članova", priopćili su iz Ministarstva.

Komentara 8

RO
romobil
21:54 20.01.2022.

Sitni i nebitni birokrat sa carskim prerogativima....

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:56 20.01.2022.

Ministarstvo se oglasilo o dodjeli stana Frki-Petešiću: Pitanje njegovog stana, plate ili privilegija je domoljubno osjetljivo jer je on domoljubno odabrani pravi hrvat i nije občina raja koja to sve plača dok uzhićeno mahuta sa zastavom.

VO
vorda400
16:41 20.01.2022.

A kad svi to rade zašto nebi ni oni? Samo se za njih to slučajno saznalo a ima hrpa ljudi po firmama koji su prijavljeni u drugim županijama U bivšoj firmi imao sam lika koji je "živio" kod punice uu Varaždinu taj je za par godina milijun kuna izvukao samo na putne troškove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije